Antalya

DAEŞ'in Tazehurmatu'ya kimyasal saldırısı

17:44 27 Mart 2016
DAEŞ'in Tazehurmatu'ya kimyasal saldırısı

Irak'ın Kerkük kentine bağlı Türkmen kasabası Tazehurmatu'ya terör örgütü DAEŞ tarafından hardal gazıyla düzenlenen saldırı, Antalya Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği üyelerince yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Kazım Özalp Caddesi Kışlahan havuz başında bir araya gelen Antalya Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği ile Antalya Ülkü Ocaklarından bir grup, ellerinde bayraklarla "Kahrolsun PKK-IŞİD", "Kerkük Türk'tür, Türk kalacak" "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları attı.

Antalya Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Adnan Kerküklü, yaptığı açıklamada, başka ülkelerin Irak Türkmenlerinin sorunlarına kayıtsız kaldığına dikkati çekti.

Gelinen noktada, bölge içindeki otoritesizliği fırsat bilen, bölgeye ait olmayan grupların federasyon ilan ettiğini belirten Kerküklü, "Biz Türkmenlerin kendi öz yurduna kayıtsız kalması kabul edilemez. Dünya ve koalisyon güçleri bu durumu çözemezse yüce Türkmen halkı kendi öz yurdunda bin yıllık medeniyet geçmişine bağlı kalarak bağımsızlığını, federatif yapısını ilan etme durumunda kalacaktır." dedi. Kerküklü, her Türkmenin bir nefer olduğunu vurgulayarak, bugün verilecek emeklerin geleceğin Türkmen çocuklarına armağan olacağını söyledi.

Dernek üyesi İlhan Eray ise Türk milletinin "kara günler" yaşandığını ve dünyanın dört bir yanındaki Türklere de soykırım uygulandığını dile getirdi.

Kerkük bölgesinde PKK ve DAEŞ militanlarının Türkmenleri hedef aldığını ifade eden Eray, Türkmenler üzerinde uygulanan şiddete dünyanın sessiz kalmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

DAEŞ, 9 Mart'ta Irak'ın Kerkük kentine bağlı Tazehurmatu nahiyesindeki Türkmen sivillere hardal gazıyla saldırı düzenlemişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.