Antalya

EXPO'da 500 binden fazla bilet satıldı

11:13 02 Nisan 2016
EXPO'da 500 binden fazla bilet satıldı

AYŞE YILDIZ/HÜSEYİN KANBER - Antalya Valisi Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya biletlerine yoğun ilgi olduğunu belirterek, "Şu ana kadar satılan bilet sayısı yarım milyonu geçti. Bundan sonra da yine aynı oranda olmasa da indirimli bilet günleri devam edecek" dedi.

Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EXPO'nun açılış töreninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 22 Nisan'da gerçekleştirileceğini, 23 Nisan'da da halka açılacağını söyledi.

Açılış törenine yabancı devlet temsilcilerinden de katılım beklediklerini anlatan Türker, "O gün burada aynı zamanda ses, ışık ve su gösterisi sergilenecek, güzel, görsel bir açılış olacak. Aynı tarihler bizim Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile de çakışıyor, TRT'nin çocuk şenliğinin gala programı 23 Nisan'da burada canlı olarak yayınlanacak." diye konuştu.

Türker, EXPO'da kule hariç inşaatların bittiğini, EXPO kulesinin ise en geç on günde tamamlanacağını bildirdi.

- "Dünyaca ünlü sanatçılar gelecek"

Türker, organizasyon kapsamında Türkiye ve dünya çapında ünlü isimlerin konserler vereceğini belirterek, şöyle konuştu:

"İsim vermeyeyim çünkü bazı isimlerle tarih konusunda bazı mutabakat eksiklikleri var, onlar sağlandıktan sonra net olarak deklare edilir. Hem yerli ve yabancı misafirlerimize hem burada yaşayan insanımıza ciddi anlamda görsel bir şölen hazırlığı içerisindeyiz. Yani Türkiye'de aklınıza gelen, televizyonlarda meşhur olmuş gençlerin, yaşlıların rağbet ettiği her kim varsa ve yabancı grup ve sanatçılardan onları burada görebileceksiniz."

- "Yarım milyon bilet satıldı"

Türker, EXPO'nun artık açılışa hazır hale geldiğinin altını çizerek, "31 Mart itibarıyla ilk kampanyalı dönem sona erdi. Bilet fiyatlarında altıya bir oranında indirim yapıldı. Yani 60 liralık bilet 10 liraya satıldı. EXPO biletlerine ciddi bir ilgi olduğunu söyleyebiliriz, şu ana kadar satılan bilet sayısı yarım milyonu geçti. Bundan sonra da yine aynı oranda olmasa da indirimli bilet günleri devam edecek." şeklinde konuştu.

Ülke katılımı itibarıyla 47'ye ulaştıklarını belirten Türker, "Bu botanik EXPO'larda son dönemlerde ulaşılmış en yüksek rakam. Birkaç katılım daha bekliyoruz ve 50 civarında katılımla inşallah biz EXPO'yu tamamlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

- "Turizme kalıcı yatırım"

Antalya'nın, Rusya ile yaşanan krizden ciddi etkilendiğini anlatan Vali Türker, "Bir taraftan alternatif turizm imkanlarını yaratma, bir taraftan turizmi 12 aya yayma hedefi içeresinde EXPO'dan önemli katkı bekliyoruz." dedi.

EXPO'nun sadece açık kalacağı altı ay değil, sonrasında da insanlara hizmet etmeye devam edeceğini dile getiren Türker, kongre merkezinin Antalya'nın büyük bir eksikliği olduğunu ve EXPO sayesinde bunun da giderildiğini söyledi.

- "Raylı sistemin yapım süresi dünya rekoru olacak"

Raylı sistemin, EXPO'nun Antalya'ya kazandırdığı önemli kazanımlardan olduğuna işaret eden Türker, şunları kaydetti:

"19 kilometrelik raylı sistemi beş ay gibi kısa sürede dünya rekoru olacak şekilde gerçekleştirmiş oluyoruz. Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü altyapıyı yapıyor, Büyükşehir Belediyemiz araçları sağlıyor. Bu tabi Antalya şehir merkezinden zaten var olan raylı sistemin ikinci etabı olarak hizmet verecek. Antalya şehir merkezinden havalimanına, diğer sergi alanına ve aradaki iş ve yerleşim alanlarında da geçerek, Aksu ilçesi ve EXPO sahasına ulaşacak. Bir şehrin havalimanına ve böyle bir sergi alanına raylı sistemle bağlanması şüphesiz ki o şehir için çok önemli bir kazanım, inşallah o da 22 Nisan günü faaliyete geçmiş olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.