Antalya

21. Yüzyılda Anne ve Baba Olmak Konferansı

12:22 02 Nisan 2016
21. Yüzyılda Anne ve Baba Olmak Konferansı

Aile ve Sosyal Politikalar Antalya İl Müdür Yardımcısı Nevzat Özer, geleneksel ailede önemli rol oynayan dede ve ninelerin, çekirdek ailelerde de sistem dışı bırakılmaması gerektiğini bildirdi.

Alanya'da "21. Yüzyılda Anne ve Baba Olmak" başlıklı konferansta konuşan Özer, yeni neslin toza, toprağa bulaşmayan, anne ve babaların yerine ninni söyleyen oyuncaklarla büyüyen bir nesil olduğunu söyledi.

Modern hayatta artık ilişkinin değil işin öncelikli hale geldiğini kaydeden Özer, anne ve babaların sürekli meşguliyet içerisinde olduklarını ve çocuklarına yeterli zamanı ayıramadığını iddia etti.

Ailelerin çocukları yetiştirirken geleceğin anne ve babalarını yetiştirdiklerinin farkına varmaları gerektiğini söyleyen Özer, şöyle konuştu:

"Anne ve baba olduktan sonra bu mesleğin geri dönüşü, istifası ya da emekliliği yok. Çocuk yetiştirmenin özel yaşantımızdan daha önemli ve öncelikli sırada olmasını iyi bilmemiz gerekiyor. Çocukların gelişim dönemleri ve bu dönemlerde hangi özelliklerin ön planda olduğunun iyi bilinmesi gerekiyor. Geleneksel ailede önemli rol oynayan dedeler ve nineler, çekirdek ailelerde sistem dışı bırakılmamalı. Dede ve nineler çocukların eğitiminde önemli bir rol oynamalı. Çocuklar teknolojinin yararlarının yanı sıra zararları konusunda da bilinçlendirilmeli."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.