Antalya

Bakan Yıldırım, Atletizm Milli Takımı ile bir araya geldi

18:17 02 Nisan 2016
Bakan Yıldırım, Atletizm Milli Takımı ile bir araya geldi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'da kampa giren Atletizm Milli Takımı ile bir araya geldi.

Kentte temaslarını sürdüren Yıldırım, Çallı'daki köprülü kavşak çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

İşçilerle bir süre sohbet eden Yıldırım, ardından Atatürk Kültür Parkı'ndaki tarihi bir lokantada düzenlenen yemek programına katıldı.

Bakan Yıldırım, Avrupa şampiyonası ve Rio olimpiyatları için Antalya'da kampa giren Atletizm Milli Takımı ile bir araya geldi. Sporcularla sohbet eden Yıldırım, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'dan bilgi aldı.

Sporculara başarılar dileyen Yıldırım, "Atletizm takımımız, Avrupa şampiyonası, Rio olimpiyatları için hazırlıklarını sürdürüyor. Sporcuların bir kısmı Kenya'da, bir kısmı Antalya'da, İzmir'de çalışmalarını yapıyor. Ben bütün disiplinlerdeki arkadaşlarıma başarılar diliyorum." dedi.

Yıldırım, milli sporcuların, maraton, gülle atma, çekiç atma ve engelli 100, 1200 metrede yarışacağını ifade ederek, "Bütün sporcularımızın, bütün engelleri aşarak, ipi, şampiyonluğu göğüslemelerini canı gönülden arzu ediyoruz, başarılar diliyorum. Sizin arkanızda herkesin duası, desteği var. Yüzümüzü güldüren güzel sonuçları hocalarınızla birlikte getireceksiniz. Bir kere daha bayrağımızı dalgalandırmak için çalışacaksınız." diye konuştu.

- "Rio olimpiyatlarına gidecek 69 sporcumuz var"

Çintimar da en iddialı spor dalının atletizm olduğunu ve sporculardan Rio olimpiyatlarında madalya beklediklerini söyledi.

Antalya'da 47 olimpik branşta 130 sporcunun kampa girdiğini anlatan Çintimar, "Rio olimpiyatlarına gidecek 69 sporcumuz var. Bunların bir bölümü barajı aştı, diğer bölümü için de henüz yarışma yapılmadı." dedi.

Konuşmaların adından yemeğe geçen Yıldırım, daha sonra beraberindekilerle Konyaaltı sahilinde yürüyüş yaptı. Yıldırım, yol güzergahında vatandaşlarla sohbet etti.

Bir esnafın daveti üzerine Beach Park'ta restorana giren Yıldırım'a, kumda pişirilmiş Türk kahvesi ikram edildi.

Bakan Yıldırım, burada Yusuf isminde bir bebeği kucağına alarak bir süre sevdi. Yıldırım, bebeğe 100 lira verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.