Antalya

Serik'teki hazine arazisi sorunu

09:15 06 Nisan 2016
Serik'teki hazine arazisi sorunu

Gebiz Mahallesi'ne bağlı Yunuslar mevkisinde otlak ve harman alanı olarak kullanılan alanın bazı kişilerce kanun dışı kullanılması girişimine vatandaşların tepkileri sürüyor.

Serik ilçesi Gebiz Mahallesi’ne bağlı Yunuslar mevkisinde oturan vatandaşlar, kamu yararına kullanılmasını istedikleri "sarı alan" olarak nitelendirilen hazineye ait arazinin bazı kişi veya kişilerce kanun dışı kullanılması girişimine tepkiler sürüyor. Bir grup mahalle sakini sorunun çözülmesi için Serik Kaymakamı Rıfat Altan'la görüştü.

Kaymakam Altan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Ece ve İlçe Emniyet Müdürü Ozan Akkuş ile birlikte vatandaşlar adına Gebiz Mahallesi Muhtarı Muharrem Aktaş ve Yunuslar eski muhtarı Fikri Şimşek'le görüştü.

Vatandaşların tedirgin olmaması gerektiğini ifade eden Kaymakam Altan, hazine arazinin kanun dışı kullanılması girişimiyle ilgili yasal sürecin başlatıldığını ve ilgili kişilere gerekli tebligatın yapıldığını söyledi. Altan, "Mal Müdürlüğü arazinin boşaltılması için gerekli yazışmaları yapacak. Bu da bir süreç gerektirir. 3091 Sayılı Taşınmaz Mal Zilliyetliğine Yapılan Müdahalenin Önlenmesine İlişkin Kanun'un gereği yapılır. Gerekli yasal işlemlerden sonra perşembe günü o arazi boşaltılacak"dedi.

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık’ta yaptığı açıklamada, "Kimse tedirgin olmasın. Kaymakam bey gerekeni yapacak. Biz de yasal süreç neyse destek olacağız" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde bazı kişiler tarafından tel ile çevrilen alan köylülerin tepkisine neden olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.