Antalya

Dünya Çocuklarının Toroslarda Dostluk Buluşması Festivali

10:05 13 Nisan 2016
Dünya Çocuklarının Toroslarda Dostluk Buluşması Festivali

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Akseki'de düzenlenecek Dünya Çocuklarının Toroslarda Dostluk Buluşması Festivaline, 4 ülkeden 150 çocuk katılacak.

Mustafa Kavasoğlu'nun girişimi, Akseki Kaymakamlığı ve Akseki Belediye Başkanlığının işbirliği ile düzenlenecek festivalle ilgili bilgi veren Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, 22 Nisan'da Lübnan, Romanya, Kazakistan ve Ukrayna'dan 150 çocuğun ilçeye geleceğini kaydetti.

Dünya çocuklarını üçüncü kez Akseki'de buluşturacaklarını ifade eden Beşikci, farklı kültürlerden çocukların bir araya gelmesiyle Akseki'de büyük bir coşku yaşanacağını söyledi. Çocukların, Kaymakamlık, Akseki Belediyesi tarafından misafir edileceğini belirten Beşikci, organizasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

"Dünya çocukları buradaki yaşıtlarıyla bir araya gelerek gönüllerince eğlenip, kültürlerini paylaşacaklar. Minikleri ilk önce tarihi Sarıhacılar Mahallesinde Aksekili çocuklarla buluşturacağız. Burada tarihi düğmeli evleri ve Türk Folklor Müzesini gezdirip öğle yemeği ikram edeceğiz. Daha sonra tarihi İpek Yolu üzerinde Akseki'ye götüreceğiz. Çocukların Akseki gezisinin ardından Uluslararası Antalya Çocuk Festivali Akseki gösterileri gerçekleştirilecek."

Tarihi Sarıhacılar Mahallesinde yürütülen hazırlıkların tamamlandığını belirten Kaymakam Beşikci, minik misafirleri en iyi şekilde ağırlamak istediklerini dile getirdi.

Girişimci Mustafa Kavasoğlu da "Dünya Çocuklarının Toroslarda Dostluk Buluşması" kapsamında tarihi Sarıhacılar Mahallesine geçen yıl 24 ülkeden bin çocuğun katıldığını söyledi.

Kavasoğlu ayrıca, "2 yıldır Sarıhacılar'a dünya çocuklarını getiriyoruz. Bu yıl ise üçüncüsünü düzenliyoruz. Şu anda Lübnan, Romanya, Kazakistan ve Ukrayna'dan yaklaşık 150 çocuk Akseki'ye gelecek. Gürcistan ve Kırgızistan'ın da katılmasını bekliyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.