Antalya

TBB'den belediye personeline eğitim

15:48 14 Nisan 2016
TBB'den belediye personeline eğitim

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Kumluca Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitim toplantısında, belediye personeli, "Yazışma kuralları" ve "6360 sayılı Kanun" hakkında bilgilendirildi.

Kumluca Belediyesinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk İşleri Müdürü Zeliha Mercimek ve avukat Yasemin Sezgin, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve ilgili belediye personeli katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Hüsamettin Çetinkaya, belediye olarak çeşitli kurumlara yazışmalar yaptıklarını, ayrıca yeni yürürlüğe giren 6360 sayılı kanunda yapılan değişiklikler hakkında belediye ilgili birim müdürleri ve personelin bilgilendirilmesi amacıyla böyle bir toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Toplantıya verdikleri destekten dolayı Türkiye Belediyeler Birliği ve başta olmak üzere Hukuk İşleri Müdürü Zeliha Mercimek ve avukat Yasemin Sezgin’e teşekkür eden Çetinkaya, eğitimin verimli geçeceğini ümit ettiğini bildirdi.

İki bölümden oluşan eğitimin birinci bölümünde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Hukuk İşleri Müdürü Zeliha Mercimek, resmi yazışmalar, yazışma kuralları, resmi yazıların kayıtları, resmi yazıların saklanması konularında bilgilendirmelerde bulundu.

İkinci bölümde ise Türkiye Belediyeler Birliğinde görevli avukat Yasemin Sezgin, 6360 sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle uygulama şekilleri, değişiklikler, yeni kanuna göre yapılabilecekler, görevler ve uygulamaları anlattı. Her iki bilgilendirme sonunda konuşmacılar toplantıya katılanlar tarafından yöneltilen çeşitli soruları da cevaplandırdı.

Toplantı sonunda Hüsamettin Çetinkaya, Zeliha Mercimek ve Yasemin Sezgin'e günün anısına plaket verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.