Antalya

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

11:54 23 Nisan 2016
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kumluca'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kumluca Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ve iki öğrenci tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından çeşitli etkinlikler gösterildi.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 96. yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı sevinçle kutladıklarını söyledi.

"Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" ilkesiyle Kurtuluş Savaşı'nı kazanan milletin, 23 Nisan 1920'de TBMM'yi açarak, tam bağımsız hale geldiğini ifade eden Girgin, "TBMM'nin açılmasında ilk vekillerimiz (Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir) düsturuyla Meclis'i işletmeye başlamışlar, aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdecisi olmuşlardır. İşte o dirilişi ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası bir milleti daha şaha kaldırmıştır. Bu amaçla Meclisimizin açıldığı gün, Gazi Mustafa Kemal tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımıza 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak hediye edilmiştir." dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 17. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında Kumluca’da bu akşam okullar arası ses yarışması gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.