Antalya

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

17:53 23 Nisan 2016
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Antalya'nın Serik, Manavgat, Akseki ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerle kutlandı.

Serik'teki kutlamalar, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Atatürk Caddesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa, Kaymakam Rıfat Altan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Ece ve Belediye Başkanı Ramazan Çalık katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladıklarını belirterek, şunları söyledi:

Sevgiye, barışa, kardeşliğe, bilime açılan bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak, Atatürk'ün geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde, dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz. Dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek dünya çocuklarıyla bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan büyük kıvanç duymaktayız."

Öğrenciler şiirler okuduğu, jimnastik, halk oyunları ve dans gösterileri sunduğu törende, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

- Akseki

Akseki ilçesindeki etkinlikler, Emine-Ahmet Büküşoğlu Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal ve Garnizon Komutanı Vekili Üsteğmen Kenan Keskin tarafından çocuklar ve halkın bayramı kutlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, törende yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurmak olduğunu söyledi.

Atatürk'ün en iyi yönetimin milli iradeye dayanması gerekliliğini savunduğunu atırlatan Bağcı, çocuklara bayram armağan edilen tek ülkenin de Türkiye olduğunu belirtti.

Bağcı, dünyanın dört bir yanındaki çocukların bu bayramda Türkiye'de buluştuğunu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara bıraktığı büyük miras olduğunu dile getirerek, "Bu bayram dil, din, ırk ayırımı yapmadan tüm dünya çocuklarını kucaklar. Bu bayram Türk çocuklarımızın simgesidir." dedi.

Törende çocuklar şiirler okuyarak, halk dansları ve çeşitli gösteriler sundu. Geleneksel çocuk şenliklerinde yöresel oyunlarda dereceye giren okullara Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, Belediye Başkanı İsmet Uysal ve protokol üyeleri tarafından kupa ve madalyaları verildi.

- Manavgat

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan törene, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Enver Sungur, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilçe genelinde düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Günlü tarafından verildi.

Beyaz Lale Engeliler Derneği'nin gösterisi ile devam eden törende öğrenciler halk oyunları gösterileri sundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.