Antalya

"Bitki Koruma Ürünleri Sektör Bilgilendirme Toplantısı" Antalya'da yapıldı

13:24 27 Nisan 2016
"Bitki Koruma Ürünleri Sektör Bilgilendirme Toplantısı" Antalya'da yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Bitki Koruma Ürünleri Sektör Bilgilendirme Toplantısı" Antalya'da yapıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık temsilcileri, Tarım İlaçları Sanayici, İthalatçı ve Temsilcileri Derneği (TİSİT) ve Zirai Mücadele İlaçları Üreticileri Derneği (ZİMİD) yetkilileri ve bitki koruma ürünleri konusunda faaliyet gösteren 120 civarında firma temsilcisinin katılımı ile bir otelde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yunus Bayram yaptı.

Bitki Koruma Ürünlerinin tavsiye edildiği gibi dozunda ve usulüne uygun kullanılması gerektiğini belirten Bayram, aksi takdirde insan sağlığının, diğer canlıların, çevrenin ve doğanın olumsuz etkileneceğini kaydetti.

Türkiye'nin dünya çapında önemli tarımsal faaliyetlere imza attığını bildiren Bayram, Avrupa Birliği'nde (AB) ruhsatlı olmayan hiçbir bitki koruma ürününe ruhsat verilmediğini vurguladı.

Bakanlık mevzuatının AB ülkelerinde uygulanan mevzuatla uyumlu olduğunu ifade eden Bayram, yeni gelişmeler oldukça uyum çalışmalarının eş zamanlı olarak yapılacağını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.