Antalya

EXPO'yu deniz kabuklarıyla anlattı

11:11 28 Nisan 2016
EXPO'yu deniz kabuklarıyla anlattı

SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da çocuk yaşından bu yana sahillerden topladığı deniz kabuklarından tasarımlar oluşturan Mutlu Deniz, EXPO 2016 Antalya sergi alanının minyatürünü deniz kabuklarından yaptı.

Tarihi Kaleiçi bölgesinde çalışmalarını sürdüren Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda arkadaşlarına hediye etmek için deniz kabuklarından minik heykeller tasarladığını anlattı.

Hobisini yaklaşık 8 yıl önce ticarete dönüştürmeye karar verdiğini anlatan Deniz, deniz kabuklarını Filipinler'den getirerek tamamı el işçiliği ile özgün tasarımlara imza attığını söyledi.

Deniz, Türkiye'de bu işi yapan sayılı kişi bulunduğunu ifade ederek, en büyük hayalinin yıllarca hatırlanacağı kalıcı eserler bırakmak olduğunu dile getirdi.

EXPO 2016 Antalya projesini duyduğunda çok heyecanlandığını belirten Deniz, daha önce de Mersin'deki Akdeniz Olimpiyatları'nın deniz kabuklarından minyatürünü yaptığını kaydetti.

- Türel'e hediye etmek istiyor

EXPO 2016 Antalya'nın görsellerine internetten ulaşarak çalışmaya başladığını anlatan Deniz, "Yaklaşık 1,5 ay süren çalışma ile 30 farklı çeşitten oluşan bin doğal deniz kabuğu kullanarak EXPO'nun birebir minyatürünü yaptım. El işçiliği ile yaptığım bu eseri sergilenmesi için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e hediye etmek istiyorum. Çalışmaları ile takdir ettiğim Türel'in bu hediyemi kabul edeceğine ve uygun gördüğü bir yerde sergileyeceğine inanıyorum." dedi.

EXPO'nun en önemli simgesinin kulesi olduğuna işaret eden Deniz, şöyle konuştu:

"Kuleyi okyanusta yaşayan venüs çiçeğinin kabuğundan yaptım. Seyir terasını sedeften, dünya çocuk merkezini deniz kestanelerinden, kongre merkezini istiridye, değirmeni deniz yıldızından, şakayık terasını sedef ve kırmızı mercan, konser alanını ise sedef ve çeşitli deniz kabuklarını kullanarak yaptım. Eserimin bir özelliği de minik LED ışıklarla ışıklandırılması. Bu ışıklar sayesinde EXPO sergileme alanının gece görüntüsünü de yansıtmaya çalıştım."

Yaptığı minyatür ile turizme hizmet ettiğini söyleyen Deniz, "EXPO'nun tanıtımına ben de bu şekilde katkı vermek istedim. Deniz kabuklarını incelemek için dükkanıma gelen turistlerin EXPO'nun minyatürünü de görme şansı oluyor. Turistler çalışmamı çok beğeniyor ve benden EXPO ile ilgili bilgi alıyorlar." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.