Antalya

17. Tarım ve Seracılık Festivali

10:59 29 Nisan 2016
17. Tarım ve Seracılık Festivali

Kumluca'da bu yıl 17'ncisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali'nin final etkinliği yağlı güreşlerde başpehlivana verilecek altın kemer, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya teslim edildi.

Kumluca Belediyesi adına güreşen ve 2002 yılında Kırkpınar başpehlivanı olan Hasan Tuna, 2016 yılı Kumluca yağlı güreşlerinde başpehlivana verilecek altın kemeri, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya makamında teslim etti.

Başkan Çetinkaya, yağlı güreşlerin iki gün süreceğini ve finalde başpehlivana her yıl olduğu gibi bu yıl da altın kemer vereceklerini bildirdi.

Kumluca güreşlerinin Türkiye genelinde marka haline geldiğini ifade eden Çetinkaya, "Burada yıllardır yağlı güreşler yapılıyor. Yöre halkımızın güreşlere ilgisi fazla. Sezonun ilk güreşi olması dolayısıyla da güreşlerimiz pehlivanlarımız ve güreş camiasında büyük heyecan yaratıyor. Güreşlerimize Türkiye'nin ünlü pehlivanlarını davet ettik. İnşallah çok güzel bir güreş olur, yöre halkımızı ve tüm güreş severleri güreşlerimize bekliyoruz." dedi.

Kumluca güreşlerinin Kırkpınar ve diğer güreşlere de pehlivanlar için referans olduğunu belirten Çetinkaya, yıllardır Kumluca güreşlerinde kürsüye çıkan derece elde eden pehlivanların, Kırkpınar başta olmak üzere diğer güreşlerde de derece elde ettiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.