Antalya

Kumluca'da "Üniversite Tanıtım Günleri" düzenlendi

13:34 04 Mayıs 2016
Kumluca'da "Üniversite Tanıtım Günleri" düzenlendi

Kumluca Kaymakamlığı ve Kumluca Belediyesi işbirliğinde, üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik, "Üniversite Tanıtım Günleri" etkinliği düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, yurtiçi ve KKTC'den 9 üniversite katıldı.

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, üniversitelerin stantlarını gezdikten sonra yaptığı açıklamada, sınava girecek tüm öğrencilere başarı diledi.

Öğrencilerin sınav sonucunda hayatlarını tayin edecekleri bir tercih yapacaklarını anlatan Kara, "Öğrencilerin, seçeceği üniversite ve bölüm önemli. Bu noktada öğrencilerimiz açısından gerçekten faydalı bir etkinlik. Bu etkinlikle şu anda ve gelecekte gözde olan meslekleri, iş gruplarını yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da öğrencilere yönelik organizasyon yapılması talebinin İlçe Gençlik Meclisinden geldiğini söyledi.

Çetinkaya, "Organizasyonun öğrencilerimize faydalı olacağını ümit ediyorum. İnşallah öğrencilerimiz buraya gelerek doğru bilgileri edinir ve hayatlarına yön verecek konularda doğru tercihlerde bulunurlar." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, ilçede yaklaşık bin 500 öğrencinin üniversiteye hazırlandığını kaydetti. Tanıtım günlerinin öğrencilere zorlu dönemde ışık olacağını dile getiren Girgin, organizasyona destek veren üniversitelere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.