Antalya

Alanya Belediye Meclisi

14:14 04 Mayıs 2016
Alanya Belediye Meclisi

Alanya Belediyesi "Engelsiz Kent Yönetmeliği" çıkardı, yönetmelik Belediye Meclisi tarafından da onaylandı.

Alanya Belediye Meclisinin aylık toplantısı, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı.

Toplantıda, kentin tamamında engelli bireylerin gündelik hayatlarını hiçbir engelle karşılaşmadan sürdürebilmesini sağlayacak standart uygulamaları kapsayan "Engelsiz Kent Yönetmeliği" görüşüldü. Yönetmelik oy birliğiyle kabul edildi.

Yönetmeliğe göre, yeni yapılacak konutlar, konaklama tesisleri, ticari işletmeler, gezi tekneleri, otoparklar, yaya yolları, tabela ve levhalar, asansörler, otobüs durakları yeni yönetmeliğe göre denetlenecek. Standartlara uygun olmayan yapılara ruhsat verilmeyecek. Denetimi ve onayıysa oluşturulacak Engelsiz Kent Denetçileri yapacak.

Başkan Yücel, yönetmelikle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya'nın Türkiye'de ve dünyada örnek gösterilecek engelsiz kent olacağını söyledi.

Alanya Belediyesinin engelli bireylere yönelik çalışmalarıyla örnek bir belediye olduğunu kaydeden Yücel, "Engelsiz Kent Yönetmeliği ile standartlarımızı daha da yükseğe taşıyacağız. Alanya'nın tamamında yapılan tüm iş ve hizmetlerde engellilerin kullanımına uygunluğa bakacağız. Tüm binaların girişleri asansör kapılarına kadar erişilebilir olacak. Ticari işletmeler engelsiz hale gelecek. Süper market ve alışveriş merkezlerinde engeller kalkacak. Bankalara erişim engelsiz olarak sağlanabilecek." diye konuştu.

- Alanya engelsiz turizm merkezi olacak

Alanya'yı engelli bireyler için bir turizm merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Yücel, yönetmeliği otellerde ve turistik işletmelerde de uygulayacaklarını kaydetti. Otellerdeki engelsiz oda sayısını artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Yücel, "Alternatif turizme farklı bir bakış açısı kazandıracağız. Tüm plajlarımızı da engelsiz hale getireceğiz. Birçok alanda yeniliğe giderek Alanyamızı herkesin mutlu yaşadığı bir şehir haline getireceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.