Antalya

Kaportacılıktan gelen genç yetenek süper lig takımlarının takibinde

11:14 05 Mayıs 2016
Kaportacılıktan gelen genç yetenek süper lig takımlarının takibinde

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Kemerspor 2003'ün genç forveti 22 yaşındaki Umut Dilek, oynadığı futbolla göz dolduruyor.

Mahalle arkadaşlarının teşvikiyle şimdiki ismi Sanayi Spor olan eski Fenerspor'da futbola başlayan Umut Dilek, gittiği her takımın başarısında büyük pay sahibi. Halen Kemerspor 2003'ün forvet hattının değişmez oyuncusu Dilek, attığı gollerle takımının galibiyetlerine büyük katkı sağlıyor.

Dilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbola 2005 yılında Fenerspor'da başladığını ve 7 yıl bu takımda top koşturduğunu söyledi.

Daha sonra Antalya'da amatör ligde mücadele eden Erdem Gençlik ve Spor Kulübü'nde oynayan arkadaşlarının kendisini takıma davet ettiğini ifade eden Dilek, bu takımda da 2 yıl oynadığın belirterek, şöyle konuştu:

"2014 sonunda Kemerspor 2003'e geldim. Kemerspor 2003'e de gelmem bir mucize oldu. Transfer sezonunun son gününde imza attım. Profesyonel futbol hayatıma burada başladım. Her şeyden memnunum. Yönetim ve arkadaşlık olarak güzel bir ortam var. Bu sezon şu ana kadar 23 gol attım. İnşallah böyle devam ederim. Kemerspor 2003'le olan sözleşmem 2018'e kadar devam ediyor. Şuanda burada mutluyum ama iyi kulüplerden teklif gelirse gitmeyi isterim."

Dilek haftada 5 gün idman yaptıklarını, kendisini geliştirmek için idman sonrası bireysel olarak da orta, şut ve penaltı çalıştığını dile getirerek kendisine Luis Suarez ve Karim Benzema'yı örnek aldığını söyledi.

- Sabah sanayiye akşam idmana

Dilek, dar gelirli ve beş çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olduğunu anlatarak, "İdman sahası otobüsle bir saatlik mesafedeydi. Bazen idmana yürüyerek gidip geliyordum. Babam şoför. Beş kardeşiz. Dar gelirli bir aileyiz. Aileme yardımcı olmak için futbola başladım. Futbol hayatıma başladığımda sanayide kaportacılık yapıyordum. Sabah sanayiye akşam idmana gidiyordum. Mermercilik, demircilik ve mobilyacılık yaptım. Çok sıkıntı çektim. İnşallah ailemi bu sıkıntılardan kurtarırım." diye konuştu.

Kemerspor 2003 Kulüp Menajeri Ali Güral Erdem ise Umut Dilek'in Türk futbolunda gelecek vaat eden bir oyuncu olduğunu söyledi.

Dilek çin Spor Toto Süper Lig, PTT Birinci Lig ve 2. Lig takımlarından teklifler olduğuna değinen Erdem, "En geç iki, üç sene sonra Türk futbolu Umut Dilek'in adını duyacaktır. Milli formayı giyerse de bizi çok mutlu eder." dedi.

Teknik Direktör Bülent Demirkanlı da Dilek'in gelecek vaat eden bir futbolcu olduğunu olduğunu söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.