Antalya

Vakıflar Haftası

15:10 09 Mayıs 2016
Vakıflar Haftası

Antalya Valisi Muammer Türker, vakıf kültürünün değişik şekillerde de olsa büyük devlet ve milletlerin simgesi olduğunu bildirdi.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Türker, 9-15 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Vakıflar Haftası nedeniyle, Vakıflar Bölge Müdür Vekili Hüseyin Coşar ve vakıf başkanlarını makamında kabul etti.

Vakıflar Haftasını kutlayan Türker, vakıf kültürünün değişik şekillerde de olsa büyük devlet ve milletlerin simgesi olduğunu kaydetti. Türk milletinin geleneklerinde var olan vakıf kültürünün, İslamiyet'le birlikte ahiret hayatıyla ilgisi kurularak sistematize edildiğini belirten Türker, "İnsanımızın başkasının hayrına bir şey yapma arzusunu ortaya koyan, kendi parasından ve çoluğuna çocuğuna ayıracağı mirastan fedakarlık ederek ihtiyaç sahiplerine katkı sağlayacak bir desteği ortaya koyması anlamına geliyor. İnsanı toplumun içerisinde yalnızlaştıran bir ferdiyetçi anlayıştan, başkalarının sıkıntılarına ortak olma, çare olma arzusunu ortaya koyan toplumcu anlayışın güzel bir örneğidir." ifadelerini kullandı.

Vakıflar Bölge Müdür Vekili Hüseyin Coşar da Vakıflar Haftası nedeniyle düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi vererek davette bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.