Antalya

Yabancı gazetecilerin "Likya Yolu'nda Masallar" turu

21:37 13 Mayıs 2016
Yabancı gazetecilerin "Likya Yolu'nda Masallar" turu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünce Likya Yolu'nu tanıtmak amacıyla yabancı gazetecilere yönelik düzenlenen "Likya Yolu'nda Masallar" turu, Olympos Antik Kenti ziyaretiyle sona erdi.

"Dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından biri" kabul edilen Likya Yolu'na düzenlenen tura katılan yabancı gazeteciler, dördüncü günde ilk olarak Kemer ilçesinin Çıralı Mahallesi'nden Maden koyuna yaklaşık 2,5 saat doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Koyda tekneye alınan grup, verilen yüzme molası ve ikramların ardından Çıralı'ya döndü.

Daha sonra Çıralı'dan Olympos Antik Kenti'ne yürüyen gazetecilere Likya Yolu'nun bu kısmı hakkında bilgi verildi. Antik kenti gezen gazeteciler, tarihi kalıntıları fotoğrafladı. Daha sonra "Yanartaş" mevkisine götürülen gazeteciler, taşların arasından çıkan alevleri ilgiyle izledi.

Yabancı gazeteciler, "masal anlatıcı" Judith Liberman'ın kendine özgü anlatımıyla "Bellerephon - Kelebek" hikayesini dinledikten sonra gün batımını izledi. Gazetecilerin 5 günlük turu, bu etkinlikle sona erdi.

Kendileri için düzenlenen özel turlarda doğa yürüyüşleri yaparak eşsiz manzaralara şahit olan gazeteciler, Likya Yolu üzerindeki çok sayıda antik kenti de yakından görme fırsatı elde etti.

Turlara verilen aralarda İngilizce anlatılan Anadolu masallarını dinleyen katılımcılar, kendilerine eşlik eden rehberlerden bölgeyle ilgili bilgiler aldı. Yürüyüşe katılan basın mensupları, Likya Yolu ile ilgili izlenimlerini gazete, dergi ve diğer yayın organlarında paylaşacak.

Bölgenin doğal güzellikleri ve ziyaret ettikleri tarihi mekanlardan çok etkilendiklerini belirten gazeteciler, gösterdikleri misafirperverlik için Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlileri ile yöre halkına teşekkür etti. Gazeteciler, tur sırasında anlatılan masalların, gezilerine ayrı bir renk kattığını dile getirdi.

Likya Yolu, Türkiye'nin ilk uzun mesafeli yürüyüş yolu olma özelliğini taşıyor. 540 kilometrelik yolu yürümek ortalama 29 gün sürüyor.

Tanıtma Genel Müdürlüğünce düzenlenen turla, her yıl yaklaşık 30 bin yürüyüş tutkununun geçtiği Likya Yolu'na, dünya genelinde ilginin artırılması amaçlanıyor.

"Likya Yolu'nda Masallar" turuna, 12 ülkeden 16 yabancı gazeteci, "seyahat bloggerı" ile "Instagramer"lar katıldı. Projeyle dünyanın en önemli yürüyüş rotalarından biri olarak kabul edilen Likya Yolu'nun bir bütün olarak destinasyona dönüştürülmesinin hedeflendiği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.