Antalya

Sanayiciler karikatürcüleri ödüllendirdi

10:34 17 Mayıs 2016
Sanayiciler karikatürcüleri ödüllendirdi

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen karikatür yarışmasında, dereceye giren çizerler ödüllerini aldı.

"Üreten Sanayi" konulu 1. Ulusal Antalya Organize Sanayi Bölgesi Karikatür Yarışmasının ödül töreni, AOSB Müdürlüğü idari hizmet binasında yapıldı.

Törene, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, yönetim kurulu ve müteşebbis heyet üyeleri, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin ve yönetim kurulu üyeleri, Antalya Organize Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Ahmet Kasapoğlu, yarışmada dereceye giren çizerler, yarışma jürisi ve sanayiciler katıldı.

Törende konuşan AOSB Başkanı Ali Bahar, sanatın evrensel dilini kullanarak toplumun sanayiye bakış açısını öğrenmek ve bu sayede doğru bilinen yanlışları gidermek istediklerini kaydetti.

Karikatürün her şeyden önce konu olan kişinin veya olayın dikkat çekici özelliklerini çok net bir biçimde ortaya koyma özelliğine sahip olduğunu belirten Bahar, "Özellikle yazısız yarışma karikatürleri zaman, dil, din, ırk gibi ayrımlar gözetmeden, herkese aynı mesajı verebilme gücüne vakıftır. Karikatürün doğasında bulunan mizah ve eleştiriden faydalanarak toplumun sanayiciye, tesislerimize, bölgemize ve üretimimize bakış açılarını, toplumdaki sanayi ve sanayici figürünü görmek istedik." dedi.

Yarışmanın hedefledikleri amaç doğrultusunda sonuçlandığını ifade eden Bahar, yarışmaya katılan 206 karikatürün tamamının sanayi temasıyla üretilmiş birer sanat eseri olmasının yanı sıra çok önemli başka bir işlevi yerine getirdiğini ve toplumla sanayi arasında bir ayna görevi gördüğünü söyledi.

Yarışmayı gelecek yıllarda uluslararası ölçekte düzenlemek istediklerini de ifade eden Bahar, "Yarışmamızın uluslararası ölçekte düzenlenmesiyle birlikte bölgemizde üretim yapan firmalarımızın marka değerine katkı sağlayacak önemli bir enstrüman haline geleceğine inancım tamdır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren çizerlere ödülleri verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.