Antalya

Antalya'nın hikayesini kilime dokudular

10:52 26 Mayıs 2016
Antalya'nın hikayesini kilime dokudular

Antalya'nın tarihi kentleri, endemik bitkileri, kaybolmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını kilime dokuyan Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencileri, eserlerini sergilemeye hazırlanıyor.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencilerinden Tuba Ayhan ile Özlem Topuz, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret ederek, Antalya EXPO 2016 Çocuk ve Çiçek Konulu Projeye Yönelik Kilim Tasarımları Sergisiyle ilgili bilgi verdi.

Topuz, yaptığı açıklamada, 4 Haziranda başlayacak "Kilim Tasarımları" sergisinin 20 Hazirana kadar Kaleiçi'nde Alp Paşa Konağı'nda görülebileceğini belirtti.

Topuz, "Antalya'nın tarihi kentleri, kaybolmaya yüz tutmuş çocuk oyunları, şakayık gibi bitkilerini ve endemik türlerini kilimlerimize yansıttık. Kilim tasarımları ile Antalya'nın hikayesini yaratmak istedik. Biz, kilime her şeyin dokunabileceğini göstermek istiyoruz." diye konuştu.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Çandır'a sanata verdiği destek dolayısıyla teşekkür eden Topuz, Çandır'ı sergiye davet etti.

ATB Başkanı Çandır ise, öğrencilere emekleri nedeniyle teşekkür ederken, Antalya'nın kültürünün, sanatının yaşatılmasının önemini vurguladı.

Serginin Antalya, çiçek ve çocuk temasıyla düzenlenmesinin anlamlı olduğunu söyleyen Çandır, "Antalya'da kaybolmaya yüz tutmuş çok fazla değerimiz var. Bunları sanatsal çalışmalarla geleceğe taşıdığınız için sizlere teşekkür ediyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.