Antalya

EXPO 2016 Antalya'da Çin Milli Günü kutlandı

15:27 27 Mayıs 2016
EXPO 2016 Antalya'da Çin Milli Günü kutlandı

EXPO 2016 Antalya sergi alanında Çin Halk Cumhuriyeti Milli Gün kutlaması yapıldı.

Kutlamaya Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Çin Çiçek Birliği Genel Sekreteri Liu Hang ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Erdoğan Kök ile Çinli davetliler katıldı.

Çinli heyet, EXPO 2016 Antalya hatıra defterini imzaladıktan sonra küçük amfi tiyatroya geçerek "Lion Acrobatic Troupe" adlı dans grubunun gösterilerini izledi. Kutlamada "Girls Chrystal Band" isimli Çinli grup da çeşitli şarkılar seslendirdi.

Büyükelçi Hongyang, burada yaptığı açıklamada, EXPO 2016 Antalya'daki Çin bahçesinin başka bir ülkede kurulan en büyük Çin bahçesi olduğunu belirtti. Çin'in bahçecilik örneğinin buraya yansıtıldığına dikkati çeken Hongyang, EXPO'nun insanların ortak hayallerini gerçekleştirdiği en güzel platformlardan olduğunu ifade etti. EXPO sayesinde iki ülkenin halklarının birbirlerini daha iyi tanıdığını ifade eden Hongyang, Türkiye'nin de 2019'da Pekin'de düzenlenecek EXPO'ya katılımını beklediklerini dile getirdi.

EXPO Genel Komiseri Kök ise Çin Halk Cumhuriyeti'nin alanda en fazla dikkati çeken ülke bahçelerinden olduğunu söyledi. Çin'in Antalya EXPO'suna katılımının yüzyıllardır var olan dostane ilişkilerini daha da derinleştirdiğini belirten Kök, EXPO'nun simgesi "şakayık çiçeği"nin Çin kültüründe de önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Katılımcılar, buradaki törenin ardından Çin bahçesini gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.