Antalya

Antalya Adalet Sarayı'nda rotasyon eylemi

14:07 30 Mayıs 2016
Antalya Adalet Sarayı'nda rotasyon eylemi

Antalya Adalet Sarayı'nda çalışan bir grup memur, Adalet Bakanlığı Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle adliye çalışanlarının zorunlu rotasyona tabi tutulduğu iddiasıyla eylem yaptı.

Adalet Sarayı'nın bahçesinde toplanan Antalya Büro-Sen ve adliye memurları "Rotasyona Hayır" yazılı pankart ve dövizler açarak slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Adalet Büro-Sen Antalya Şubesi Başkanı Yardımcısı Tülün Adıgözel, Adalet Bakanlığı Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle yazı işleri ve idari işler müdürlerinin belli hizmet sürelerine bağlı olarak zorunlu rotasyona tabi tutulduklarını öne sürdü.

Adıgözel, Adalet Bakanlığı taşra personelinin, kendi memleketi veya kendi memleketine yakın yerlerde çalışmak için buna göre tayin istediğini, zorunlu atama ile müdürlerin bu haklarından mahrum kalacaklarını savundu.

Zorunlu atamayı hiçbir şekilde desteklemediklerini söyleyen Adıgözel, "Müdür arkadaşlarımızın kazanılmış ve kesinleşmiş olan hakları ihlal edilmiştir. Bu nedenle yönetmeliğin zorunlu atama kısmının iptali için sendikamızca ve diğer sendikalarca Danıştay'a davalar açılmıştır." dedi.

Grup, basın açıklamasında sonra dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.