Antalya

İhracatın devleri listesine Batı Akdeniz'den 10 firma girdi

13:21 31 Mayıs 2016
İhracatın devleri listesine Batı Akdeniz'den 10 firma girdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gerçekleştirilen 2015 yılında en fazla ihracat yapan ilk bin firma araştırmasında, listeye Batı Akdeniz'den 10 firma girdi.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, firmaları elde ettikleri başarılardan dolayı kutladı.

Geçen yıl Türkiye genelinde yaklaşık 63 bin firmanın ihracat yaptığını belirten Satıcı, "63 bin firma içinde en fazla ihracat gerçekleştiren ilk bin firma arasına girmek büyük bir başarıdır. Önümüzdeki yıllarda listeye, birliğimize üye daha fazla firmanın girmesini ümit ediyorum." ifadesini kullandı.

Geçen yıl en fazla ihracat yapan ilk bin firma arasına giren BAİB üyesi 10 firma şöyle:

"KİPAŞ Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Tekstil ve Hammaddeleri (119), AGT Dış Ticaret AŞ Ağaç Mamulleri Orman Ürünleri (278), Adopen Plastik ve İnşaat AŞ Kimyevi Maddeler ve Mamulleri (290), Eti Elektrometalurji AŞ Madencilik Ürünleri (354), Tek Asya Tarım Ürünleri Ltd.Şti. Yaş Meyve Sebze (356), Dünya Taş İthalat İhracat Madencilik AŞ Madencilik Ürünleri (375), Syngenta Tarım A.Ş. Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar (696), Metamar Mermer Granit Madencilik AŞ Madencilik Ürünleri (888), MSÜ Asya Tarım Ltd.Şti. Yaş Meyve Sebze (960), MGT Tarım Ürünleri Ltd.Şti. Yaş Meyve Sebze (977)."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.