Antalya

17'lik yıldızlar Rio'da parlayacak

12:45 02 Haziran 2016
17'lik yıldızlar Rio'da parlayacak

SİNAN ÖZMÜŞ - Büyükler Okçuluk Milli Takımı'nın 17 yaşındaki en küçük sporcuları Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz, 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'nin madalya umutları olacak.

Yaşları itibarıyla yıldızlar kategorisinde olmalarına karşın, 3 yıldır iki kategori üstteki büyüklerde yarışan erkeklerde Mete Gazoz, kadınlarda ise Yasemin Ecem Anagöz, İngiltere'nin Nottingham kentinde düzenlenen, 44 ülkeden 295 sporcunun katıldığı, 2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Kıtası Kota Müsabakaları'nda hedefleri 12'den vurarak büyük bir başarı sergiledi.

Yarışmada Anagöz birinci, Gazoz da ikinci olarak 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etme hakkını elde etti.

Okçuluk Milli Takım Antrenörü Göktuğ Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki sporcusunun da kota almasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Ergin, 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'nin bir sporcuyla temsil edildiğini anımsatarak, son üç yıldır 2016 Rio Olimpiyatları'na daha fazla sporcuyla katılmak için yoğun bir çalışma temposu içerisine girdiklerini anlattı.

Bu tempoda özellikle sporcuların büyük fedakarlıklar yaptığını ve uzun süre ailelerinden uzak kaldıklarını dile getiren Ergin, şöyle konuştu:

"Üç yılın meyvesini bu yıl topluyoruz. Nisan ayındaki ilk yarışmadan beri sporcularımız iyi bir performans gösteriyorlar. İyi bir çıkış yaşadılar. Bunun sonucunda da bir erkek bir bayan sporcuyla Avrupa Şampiyonası'nda kazanabileceğimiz en yüksek kotayı kazandık. Şimdi önümüzde 13-19 Haziran'da Antalya'ya yapılacak dünya kupası var. Hedefimiz orada takım halinde kotayı alıp, daha fazla sayıyla olimpiyatlara katılmak. Ancak okçuluk, 2012 Londra'dan sonra hem sporcu sayısı hem de performans açısından bir çıkış trendi yakalamıştır diyebiliriz."


- Milli takımdaki uyum başarıda faktör oldu


Ergin, Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz'ün takımdaki en yaşı küçük sporcular olduğunu ifade etti.

Sporcuların iki yıl önce Çin'de düzenlenen Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'na birlikte katıldıklarını anımsatan Ergin, şunları söyledi:

"Mete dördüncü olmuş ve madalyanın kapısından dönmüştü. Yasemin 5. olmuştu. İki sporcumuz da bu performanslarını artırarak buraya geldiler. 17 yaşında olmaları çok genç gibi gösterse de yarışmalarla birlikte oldukça tecrübe kazandılar. Takımdaki diğer ağabey ve ablaları ile gerçekten iyi bir uyum içerisinde çalışıyorlar. Aralarında çok güzel bir arkadaşlık, kardeşlik ortamı oluştu. Bu da tabii ki en küçük iki sporcumuzun başarısında önemli bir faktör oldu."


- "Pes etmedik, kotayı aldık"


Milli sporcu Mete Gazoz da olimpiyatlar için üç yıllık bir hazırlık süreci geçirdiklerini dile getirdi.

Geçen yıl, dünya şampiyonasında kota alarak, olimpiyatlara yıl boyunca hazırlanarak gitmeyi istediklerini ancak şansızlık yaşadıklarını anlatan Mete, "Şimdi Avrupa Şampiyonası'nda en fazla birer kota alma şansımız vardı ve hepsini almayı başardık. Şampiyonada yapabileceğimizin en iyisini yaptık. Sevindiğimiz günler gibi, kötü attığımız günler de oldu ama ona rağmen pes etmedik ve sonunda kotayı aldık." diye konuştu.

Mete, geçen üç yılda olduğu gibi aynı şekilde olimpiyatlara hazırlanmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Tüm sporcularda olduğu gibi hedefim olimpiyatlarda kürsüye çıkmak." dedi.


- "Üç yıllık çalışmanın karşılığını almaya başladık"


Yasemin Ecem Anagöz ise olimpiyatlara kota olabilmek için günde 8 saat antrenman yaptıklarını vurgulayarak, "Üç senedir çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz ve karşılığını da almaya başladık." dedi.

Kotayı almalarının sadece olimpiyatlara gitmelerine yaradığını, olimpiyatlarda derecenin daha da önemli olacağını anlatan Yasemin, madalya alacağına inandığını kaydetti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.