Antalya

Dünya Çevre Günü

16:24 02 Haziran 2016
Dünya Çevre Günü

Antalya'da, Muratpaşa Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, öğrenciler sundukları gösterilerle çevre sorunlarına dikkat çekti.

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Etkinliğin açılışında konuşan Muratpaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Cephaneci, çevre sorunlarının insanlığın geleceğini tehdit eder boyuta ulaştığını söyledi.

Belediye olarak geri kazanım ve sağlıklı çevre projeleri yaptıklarını belirten Cephaneci, "Bu projeleri kent geneline yayarak herkesin katılımını sağlamaya ve çevre kirliliğinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızdan emanet aldığımız çevreyi, daha güzel ve daha temiz şekilde geleceğe taşımak için çaba gösteriyoruz." dedi.

Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı Antalya Temsilcisi Hakan Karagöz de çevrenin korunması amacıyla vakfın kurulduğu 1991'den beri yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çevre koruma işinin uzun soluklu olduğunu ve yaşam boyu devam etmesi gerektiğini ifade eden Karagöz, "En büyük sorumluluk öncelikle biz vatandaşlara düşüyor. Muratpaşa Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz kampanyalarda bugüne kadar 100 bin tonun üzerinde ambalaj atığı toplandı. Bu da yaklaşık 20 bin çöp kamyonunu doldurur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından çevreyle ilgili kampanyalara destek veren okullara teşekkür belgesi ve hediyeleri verildi.

Etkinlik, öğrencilerin gösterileri ve mavi bayrak teslim töreniyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.