Antalya

Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı

09:08 05 Haziran 2016
Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı

Yeni binasında eğitim öğretim vermeye başlayan Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi düzenlenen törenle açıldı.

Törene AK Parti Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani ve Atay Uslu, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Zararsız, Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz ile Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Kaymakam Kara, ilçelerinin eğitim alanında son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirdiğini, bu konuda halkın da büyük emeği olduğunu söyledi.

İlçenin özellikle bina konusunda bir çok yere örnek gösterilecek kurumlara ev sahipliği yaptığını ifade eden Kara, "Ancak önemli olan bina yapmak kadar, bu eğitim kurumlarından nitelikli insan yetiştirmekte önemlidir. Geçmişten bu kadar, eğitime gönül vermiş insanlar bizlere bu güzel hizmetleri ulaştırdılar. Bizlerde bu güzel mirası gelecek nesillere taşıyacak bu güzel kurumlardan nitelikli insan yetiştirilmesini sağlamalıyız." dedi.

YÖK Üyesi Zararsız ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden 2003 yılına gelene kadar, iki kurum hariç tüm yatırımların devlet eliyle yapıldığını, bu iki kurumun tüm binalarının ise milletin desteğiyle yapıldığına dikkati çekti.

Bu iki kurumdan birinin camiler, diğerinin ise imam hatip liseleri olduğunu kaydeden Zararsız, "2003 yılına gelindiğinde devlet ile milletin barışmasıyla, devlet tarafından cami ve imam hatiplere ödenek ayrılmaya başlandı. Bizler bu eğitim kurumlarının kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Bu eğitim kurumlarından devletini, milletini seven, halkında hakkıyla hizmet etmek isteyen insanlar yetişiyor. Ben burada bu güzel eserin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Büyükelçi Yavuz da konuşmasında bir zamanlar imam hatiplerin hor görüldüğünü, burada okuyan öğrencilerin ötekileştirildiğini ve bu okullarda okuyan öğrencilere hayatlarının en acı verici olayı olarak okuma haklarının ellerinden alındığını dile getirdi.

Geçmişte yapılan bu uygulamanın bir insanlık ayıbı, hak ihlali olduğunu vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:

"Ama kalplerinde Allah sevgisi, hizmet aşkı olan bu güzel insanlar yılmadı. Mücadele etti ve bugünlere geldi. Artık bir imam hatipli, isteyerek, aşkla okulunu okuyor, istediği devlet kademesinde iş yapabiliyor. İmam hatipli olmak bir onurdur, bir ayrıcalıktır. Bugün devletimizin en başında sayın Cumhurbaşkanımız da bir imam hatiplidir."

Belediye Başkanı Çetinkaya, konuşmasında Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi yeni binasının yapımının, her zaman örnek gösterilecek bir şekilde gerçekleştiğini ve bu binanın yapımında emeği bulunan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Kumluca İmam Hatip Lisesinin ilçenin en eski lisesi olduğunu hatırlatan Çetinkaya, "Kumluca İmam Hatip Lisesi 40 yılı aşkın süredir ilçemizde eğitim veriyor. Bu güzide okulumuzdan mezun olan güzel insanlar bu yeni binanın yapımında çok önemli bir misyon üstlendiler. 40 yıl içinde okulumuzdan mezun olanlar, mezun oldukları okullarına vefa borcunu ödeyerek bu binanın yapılmasını sağladılar. Ben bu güzel davranışın diğer okullarımıza da, örnek olmasını diliyorum. Ayrıca her zaman olduğu gibi, bu binanın yapımında emeği bulunan tüm hayırseverlerimize ve Kumluca'nın kadirşinas güzel insanlarına teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların arından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve Grup Vuslat İlahi Grubu ilahi dinletisi gerçekleştirildi. Okul binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür belgesi verilmesinin arından, protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Açılışa katılan protokol üyeleri ve davetliler daha sonra okul binasını gezerek, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin'den okul hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.