Antalya

KKTC şampiyonu İliş, Kırkpınar'da başpehlivanlığı hedefliyor

17:46 06 Haziran 2016
KKTC şampiyonu İliş, Kırkpınar'da başpehlivanlığı hedefliyor

KKTC Güreş Şampiyonası şampiyonu Sabri İliş, Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivan olmak istiyor.

Malatya'da Doğanşehir ilçesinde ailesiyle tarım tarımla uğraşan 31 yaşındaki Sabri İliş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilkokul yıllarında televizyonlarda izlediği Naim Süleymanoğlu'na özenerek, kendi imkanlarıyla spora başladı.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle spor salonuna gidemediğini dile getiren İliş, evinin çatı katında kendi imkanlarıyla yaptığı araç lastiklerinden ağırlık, yürüyüş bandı ve kum doldurulmuş torbalarla çalıştığını söyledi.

Çalışmalarına halter ile başladığını, daha sonra da güreş sporuna yoğunlaştığını belirten İliş, çatı katında yarışlara hazırlandığını, KKTC Güreş Şampiyonası'nda 65 kilogramda birincilik elde ettiğini ve Akdeniz Bölge Şampiyonası'nda da kupayla döndüğünü kaydetti.

Spora zorluklar içerisinde başladığını kaydeden İliş, "Naim Süleymanoğlu olmak için çatılarda taşlarla, doldurulmuş araç lastikleriyle, kum torbalarıyla antrenman yaptım. Gündüzleri tarlada, geceleri ise çatı katında kendi imkanlarımla yaptığım aletlerle çalıştım." dedi.

Sosyal bir yaşantısının olmaması nedeniyle kendisini daha çok spora verdiğini dile getiren İliş, "Tarlada tütün çapalıyorduk, kayısı topluyorduk, pancar işi yapıyorduk. Gündüz 10 saat tarlada çalışıyor, akşamları ise gece geç saatlere kadar çatı katında sporumu yapıyordum. Beslenmede de köyde olduğum için doğal gıdalarla besleniyordum." ifadelerinde bulundu.

Arkadaşları sayesinde turnuvalara bireysel olarak katılmaya başladığını kaydeden İliş, durumu iyi olan arkadaşlardan bu anlamda destek aldığını belirtti.

Bu yarışmaların bazılarından derece aldığını sözlerine ekleyen İliş, "En yüksek derecem güreşte KKTC Güreş Şampiyonası'nda altın madalya almam oldu. Boksta Akdeniz Bölge Şampiyonasına katılarak dereceyle döndüm." dedi.

İliş, babasının hayatını kaybetmesinin ardından spordan biraz uzak durduğunu dile getirerek, bir süre önce geldiği turizm bölgesinde bir otelde bulaşık işine girdiğini ifade etti.

Sporcu olduğunun öğrenilmesinin ardından otelin spor salonunda kendisine görev verilmeye başlandığını dile getiren İliş, "Şimdi hem gelen müşterileri çalıştırıyorum hem de modern aletlerle sporumu yapıyorum. Hedefim ise, Allah'tan bir şey olmazsa Kırkpınar'a katılarak başpehlivan olmak." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.