Antalya

Halep ve Felluce'deki saldırılar

13:53 07 Haziran 2016
Halep ve Felluce'deki saldırılar

Antalya'daki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Suriye'nin Halep kenti ile Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'ye yönelik saldırılar ve sivillere yönelik ihlalleri kınayarak, destek çağrısında bulundu.

Antalya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslümanları bekleyen en büyük sıkıntılardan birinin mezhep kavgaları olduğuna dikkati çekti.

Bazı kesimlerin mezhebinin, dinin önüne geçtiğini söyleyen Yıldırım, bu durumun da emperyalist güçler tarafından suistimal edildiğini ve kullanıldığını söyledi.

Yıldırım, ramazanın Müslümanlar'ın en önemli aylarından biri olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"En güzel geçmesi gereken aylardan biri ama her ramazan olduğu gibi kanın, gözyaşının olmadığı bir coğrafya diliyoruz. Ancak görüyoruz ki Müslümanlar ümmet bilincine varmadığı, bu mezhep kavgaları olduğu sürece bu kan bitmeyecek. O nedenle bir an önce kendimize gelmemiz gerekiyor."

Irak ve Suriye'de savaşın çıktığı ilk günden itibaren, tüm imkanlarıyla çalıştıklarını belirten Yıldırım, Felluce başta olmak üzere bu coğrafyaya duyarlı olmanın önemine işaret etti.

Yıldırım, "Gönül köprüsü, yardım köprüsü olmaya hazırız. Veren el ile alan el arasında köprü olmaya hazırız. Antalya'nın da Felluce başta olmak üzere bölgeye yardımlarını bekliyoruz" diye konuştu.

- "En temel ihtiyaçlar bile karşılanamıyor"

Deniz Feneri Derneği Antalya Temsilcisi Ahmet Sargın da son günlerde Müslümanlar'ın dünyanın dört bir yanında baskı ve şiddete maruz kalmasından duydukları endişeyi dile getirdi.

Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'deki çatışmalarda ve Suriye'nin Halep kentinde özellikle sivil halka yönelen şiddetin bölgedeki şartları daha da zorlaştırdığını ve adeta bir dramın yaşandığını ifade eden Sargın, bölgede başta su, gıda ve ilaç gibi temel insani ihtiyaçların bile karşılanamadığına dikkati çekti.

İslam dünyası için kutsal olan ramazan ayında dahi saldırıların durmamasının, durumu herkes için daha acı bir hale getirdiğine dikkati çeken Sargın, bölgeye tüm kesimlerin daha duyarlı yaklaşmasını istedi.

Sargın, dernek olarak bölgeye yardımlarının sürdüğünü belirterek, özellikle ramazan ayında bölgede zor şartlar altında yaşayan insanların unutulmaması gerektiğini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.