Antalya

ATSO Meclisi'nin yeni başkanı Özer oldu

17:35 10 Haziran 2016
ATSO Meclisi'nin yeni başkanı Özer oldu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanlığı'na Süleyman Özer seçildi.

Meclis Başkanlığı görevini yürüten İzzet Bayar'ın 6 ay içinde yapılan toplantıların yarısından bir fazlasına katılmadığı için mevzuat gereği komite üyeliğinin düşmesi nedeniyle meclis üyesi ve meclis başkanı görevleri de sona erdi.

Bu nedenle ATSO Meclisi, yeni meclis başkanını ve başkan yardımcısını seçmek için Nilay Akbaş Tarakçı başkanlığında olağanüstü toplandı.

Meclis Başkanlığı için eski Başkan Yardımcısı Süleyman Özer tek aday olurken, Özer'den boşalan Meclis Başkan Yardımcılığı için Ender Kuzucu aday oldu.

Toplantıya katılan 98 meclis üyesi, kapalı oylama ile yapılan seçimde başkanlık ve başkan yardımcılığı için ayrı ayrı oy kullandı.

89 oy alan Özer, ATSO'nun yeni Meclis Başkanı seçildi.

92 oy alan Kuzucu da, Meclis Başkan Yardımcısı oldu.

Seçim sonucunda ATSO Meclis Başkanlık Divanı, Süleyman Özer (Başkan), Nilay Akbaş Tarakçı (Başkan Yardımcısı), Ender Kuzucu (Başkan Yardımcısı), Rifat Çelik'den (Meclis Divan Katibi) oluştu.

Seçime dair görüşlerini dile getiren ATSO Başkanı Davut Çetin, "Meclisimizde çok güzel birlik ve beraberliği gösteren bir seçim sürecinden geçtik. Ticaret ve Sanayi Odası tarihinde ilk defa tek başkan adayı ve meclis başkan yardımcısı adayıyla seçim yaşadık. Tek liste olmasına rağmen güzel bir katılım oldu." dedi.

ATSO Meclis Başkanı Özer ise, kendisine destek veren meclis üyelerine teşekkür ederek, "Tüm meclis üyelerimize bize destek verdikleri, güvendikleri için teşekkür ediyorum. ATSO Meclisi bundan sonra da eskiden olduğu gibi Antalya'mıza ve Antalya ekonomisine yön verecek ve liderlik edecektir." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.