Antalya

AKMEK kursuyla mehteran oldular

10:32 13 Haziran 2016
AKMEK kursuyla mehteran oldular

Zihinsel ve bedensel engelli 23 kişiden oluşan Kepez Belediyesi Engelli Vakfı Mehteran Takımı, Antalya Kepez Meslek Eğitim Kurslarında (AKMEK) aldıkları eğitimlerle müzik aletlerini çalmayı öğrendi.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, aralarında down sendromlu çocukların da olduğu takımın ağabeyliğini, yüzde 86 görme engelli olan mehterbaşı Ali Uşaklı, görme engelli zurnacılar Elmalı Ali Mumcu Ortaokulu Türkçe öğretmeni Selami Çiftçi ile Döşemealtı TOKİ Ortaokulu Türkçe öğretmeni Mehmet Kahramanoğulları yapıyor.

Mehteran takımının proje ortağı olan Kepez Belediyesinin iki etkinliğinde sahne deneyimi yaşadığını anlatan Engelli, Eğitim, Kültür, Sağlık, Spor Vakfı Antalya Şube Başkanı Gülcan Ay, son 5 aydır haftanın 6 günü 3'er saat prova yapılarak hazırlandıklarını bildirdi.

Vakıf olarak hedeflerin engelli bireyleri istihdam etmek olduğunu ifade eden Ay, "Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü'ye bu hedefimizi söyleyince, hiç düşünmeden destek olma kararını verdi. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Takımı oluşturan bireylerin engel gruplarının farklı farklı olduğunu belirten Ay, "Prova hazırlıkları sırasında zihinsel engellilerin, görme engellilerin yürümesine yardım ettiğine şahit oluyoruz. Bir engelli diğer bir engelliye yardım ederek yaşamlarını kolaylaştırabiliyorsa, bunu biz sağlıklı insanlar neden yapmasın. Vakıf olarak engelli bireylerin istihdamına katkı sağlayan projeler yürütüyoruz. Bu takım da bu amaçla kuruldu. Mehteran takımıyla istihdamlarını sağlamak istedik." diye konuştu.

Kös çalan yüzde 50 zihinsel engelli 26 yaşındaki Nezihe Ezgi Özyıldırım da mehteran takımında yer almanın verdiği mutluluğu kelimelerle ifade edemeyeceğini kaydetti.

En küçük mehteran olan 12 yaşındaki Aliyiğit Kuşdemir annesi Kamile Kuşdemir de "Oğlumla gurur duyuyorum. Yaşamında bundan ileri dönemlerinin de iyi olacağını düşünüyorum. Burada müzik yaparak, yeni arkadaşlıklar kurarak mutlu oldu. Hem onun, hem bizim aynı grup arkadaşlarımız oldu." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.