Antalya

Kumluca'da mesleki yeterlilik sınavı yapıldı

11:49 20 Haziran 2016
Kumluca'da mesleki yeterlilik sınavı yapıldı

Kumluca ilçesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından mesleki yeterlilik sınavı yapıldı.

İlçede faaliyette bulunan duvarcı, sıvacı, betonarme demircisi ve ahşap kalıpçılar için gerekli mesleki yeterlilik belgesi için yapılan sınava 20 kişi katıldı.

İki aşamada gerçekleşen sınavda belge almak isteyenler, yazılı sınav ve mülakatın ardından yapımı devam eden Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası inşaatında uygulamalı sınava tabi tutuldu.

Sınavlarda başarılı olan kişilerin mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanacağını duyuran MEYBEM temsilcileri, bundan böyle özellikle tehlikeli iş yerlerinde belgesi olmayan işçi ve ustaların çalıştırılmayacağını kaydetti.

5544 Sayılı Kanun kapsamında, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerdeki 40 meslek dalında, mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilmesinin ardından meslek lisesi, meslek yüksekokulu diploması ve mesleki eğitim merkezinden alınmış diplomalar ve ustalık belgeleri dışındaki tüm belgelerin geçerliliğini yitirdiği hatırlatıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.