Antalya

Antalya sıcağında kar keyfi

16:37 26 Haziran 2016
Antalya sıcağında kar keyfi

Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Antalya'da bulunan Kar Dünyası ve Buz Müzesi, tatilcilerden yoğun ilgi görüyor.

Antalya'ya gelen yerli ve yabancı turistler, eksi 5 derecelik Kar Dünyası ve Buz Müzesi'ni gezerek hem serinliyor hem de eğlenceli zaman geçiriyor.

Müzenin sorumlusu Gizem İlhan, buradaki bin 500 metrekarelik alanda doğal kar bulunduğunu söyledi.

Yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördüklerini, çocuk ve yetişkin herkesin burada çok eğlendiğini belirten İlhan, havaların sıcak olması nedeniyle müzeye ilginin arttığını kaydetti.

İlhan, "Kar Dünyası'nda çok çeşitli objeler, heykeller ve tasarımlar var, ziyaretçiler çok eğleniyor. Antalya'da hava çok sıcak olduğu için insanlar serinlemek ve eğlenmek için burayı tercih ediyor. Eksi 5 derece zaman geçirmek yerli ve yabancı turistlere çok cazip geliyor." dedi.

Tatilcilerden Emine Uygun da Muğla'dan çocukları ve eşiyle geldiklerini ifade ederek, "Çocukların hatırına Kar Dünyası'nı gezmeye geldik. Burası çok soğuk. Antalya gibi sıcak bir şehirde, böyle eksi 5 derece bir yere gelmek çok güzel." diye konuştu.

Heykeltıraş Tamay Uysal ise Kar Dünyası için buzdan yeni tasarımlar, heykeller yapmaya başladıklarını, özellikle Antalya için öneme sahip tarihi şahsiyetleri ve yerleri sergilemeye çalıştıklarını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.