Antalya

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

18:08 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, demokrasi karşıtı her türlü girişimin karşısında bulunduklarını bildirdi.

Ayık, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, darbeleri önlemenin çaresinin daha çok demokrasi, özgürlük, iç barış ve katılımcılıktan geçtiğini belirtti.

Demokrasiye tüm güçleriyle sahip çıkacaklarını vurgulayan Ayık, şöyle devam etti:

"Halkın tercihlerine ve demokrasinin ön koşulu kurum ve kuruluşlara yönelik olduğuna inandığımız 15 Temmuz kalkışmasını, çağdaş ve modern bir toplum oluşturma arzusuna ve doğrudan demokrasiye yönelik bir eylem olduğu kanaatiyle şiddetle kınıyoruz. TÜROFED olarak demokrasi karşıtı her türlü girişimin karşısındayız. Ülkemizi karanlığa götürecek böyle bir şeyin bir daha yaşanmamasını dileriz."

- "Millet olarak sağduyulu bir sınav verdik"

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı da Türkiye'nin geleceğini karartmak, ülkeyi uluslararası alanda zayıflatmak, karanlık darbe yıllarını geri getirmek isteyenlerin utanç verici bir kalkışma girişimine maruz kalındığına işaret etti.

Geri kalmış toplumlarda görülen bu tür girişimlerin Türkiye ve millete hiçbir fayda sağlamayacağını belirten Satıcı, bu tür girişimlerde bulunanların düşmanlık ettiğinin aşikar olduğunu vurguladı.

Birliğe ihanet eden, halkı karşısına alan antidemokratik güçlerin hayal kırıklığına uğrayacağını ifade eden Satıcı, "İhracatçılar olarak Türkiye'nin ileri seviyeye, refah seviyesine ulaşması için demokrasi karşıtı tüm girişimlerin karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. BAİB olarak seçilmiş meşru hükümete desteğimiz tamdır." değerlendirmesinde bulundu.

Devletin meşru güvenlik güçleri ve halkın, darbecilere gerekli cevabı verdiğine dikkati çeken Satıcı, şunları kaydetti:

"Millet olarak sağduyulu bir sınav verdik. Gecenin karanlığında yaşanan ve toplumumuzun hafızasında her daim yer edecek bu tarz üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Çağdaş, demokratik, parlamenter sisteme ve demokrasiye olan inancımızın daha da güçleneceği bugünlerde bir kez daha karanlık güçlerin karşısına dikilen halkımıza ve güvenlik güçlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Demokrasimize karşı yapılan kalkışma girişiminin bastırılması esnasında yaşamını yitiren şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.