Antalya

Antalya'da Eko-Verimlilik çalıştayı

10:46 11 Ağustos 2016
Antalya'da Eko-Verimlilik çalıştayı

Antalya Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) planlanan Endüstriyel Simbiyoz ve Eko-Verimlilik Projesi kapsamında çalıştay düzenlendi.

Antalya OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, OSB Bölge Müdürlüğü gerçekleştirilen çalıştaya 17 bölge firmasından 30 temsilci katıldı. Çalıştayda, firma görüşmeleri sonucunda 50'den fazla simbiyoz olanağı belirlendi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih İncir, eylül ayında KOSGEB'den destek alarak başlattıkları projenin on ayını geride bıraktıklarını, bu süre içerisinde geniş katılımlı bir açılış toplantısı ve 2 günlük başarılı bir eğitim gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Çalıştayın, projenin en önemli adımı olduğuna dikkati çeken İncir, burada oluşturulacak simbiyotik ağlar sonucunda bölge ve ülke adına önemli çevresel ve ekonomik kazançlar elde edileceğini belirtti.

Projenin bir sonraki adımı ile ilgili de bilgi veren İncir, şunları kaydetti:

"Yaratacağı çevresel kazanımlar açısından oldukça heyecan verici hale gelen projemizin bundan sonraki adımında simbiyoz olanaklarının uygulanması ve firma bazlı eko-verimlilik etütleri gerçekleştirilecektir. Türkiye'deki OSB'ler için bir model olma yolunda ilerleyen projede OSB dışındaki firmalarla ve sektörlerle etkileşim hedefi yönünde de gelişmeler sağlanmaya devam edilecektir. Endüstriyel simbiyoz ve eko-verimlilik yalnızca bir proje değil, endüstriyel kaynaklı çevresel ve sosyal problemlerin önüne geçmeyi hedefleyen bir yaklaşımdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.