Antalya

Türkiye ve Yunanistan orkideler için EXPO 2016'da bir araya geldi

12:00 11 Ağustos 2016
Türkiye ve Yunanistan orkideler için EXPO 2016'da bir araya geldi

EXPO 2016 Antalya'da, Türkiye ve Yunanistan'ın ortaklaşa düzenlediği "Çocuklarımız gibi küçük ve değerli" isimli orkidelerle ilgili sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Avrupa Birliği Sivil Toplum Diyaloğu Programı tarafından desteklenen, "Türkiye ve Yunanistan'da Doğal Yayılış Gösteren Orkide Türleri İnteraktif Koruma Platformu Projesi" kapsamında EXPO 2016 Antalya'da açılan sergide, 10 sanatkar, ahşap oyma, rölyef, sulu boya, cam işleme, mozaik, keçe ve yağlı boya çalışmaları yapacak.

Antalya Orkidelerini ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği (ANTOK) ve Yunanistan'daki "Hellenic Society for the Protection of Nature" iş birliğiyle hayata geçirilen sergiye, EXPO 2016 Antalya ziyaretçileri yoğun ilgi gösterdi.

"Çocuklarımız gibi küçük ve değerli" adlı sergi hakkında gazetecilere bilgi veren ANTOK Başkanı İsmail Gökhan Deniz, Türkiye'nin, toprakta yaşayan karasal orkide türleri bakımından son derece zengin bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'de yaklaşık 170 doğal orkide türü bulunduğuna değinen Deniz, "Orkidelerin salep hammaddesi elde etmek amacıyla yumruları sökülüyor ve gelecek nesilleri tehdit ediliyor. Yunanistan'dan dostlarımızla aynı amaç için bir araya geldik. Proje kapsamında Türkiye ve Yunanistan'da yayılış gösteren orkide türleri için interaktif bir dijital platform ve veri tabanı oluşturarak yabani orkide türlerinin korunmasına ilişkin etkin ve efektif rol alan yetkili birimleri bilgilendirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

- Yunanistan'da da sergilenecekler

Gübretaş Tarım ve Biyolojik Çeşitlilik Müzesi'nde 29 Ekim’e kadar açık kalacak sergi, daha sonra Ankara ve İstanbul'da doğaseverler ile buluşacak.

Proje kapsamındaki eserler, Yunanistan'da da sergilenmek üzere ikişer adet hazırlandı. İki ülkeyi orkide köprüsüyle bir araya getiren eserler, ekim ayından itibaren de Atina ve Selanik'te sergilenecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.