Antalya

Antalya'da ikinci kuşak sanayiciler eğitiliyor

12:57 16 Ağustos 2016
Antalya'da ikinci kuşak sanayiciler eğitiliyor

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğünün ikinci kuşak sanayiciler için geliştirdiği, "2. Kuşak Lider Yöneticiler Projesi" çerçevesinde eğitimler başladı.

Antalya OSB'den yapılan açıklamaya göre, bölgede faaliyet gösteren firmaların ikinci ve üçüncü kuşak yöneticileri için hazırlanan Lider Yöneticiler Projesi, toplam 12 gün sürecek eğitim programıyla başladı.

İlk etabı 4 eğitimden oluşan projede, genç sanayicilere etkili iletişim, kişisel markalaşma, zaman yönetimi ve iş planlaması, yeni dünya-yeni tüketici-yeni şirket eğitimleri verildi.

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, 2. Kuşak Lider Yöneticiler Projesinin ikinci kuşak sanayiciler ve firmalar için önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu bence bugüne kadar yaptığımız en önemli ve en büyük proje. Bina, merkez, fabrika ya da fiziki yapı olarak aklınıza gelen her şeyi bütçesini oluşturduğunuz anda yapabilirsiniz. Ancak o yapıların içerisini oraları etkili ve doğru şekilde kullanıp yönetecek insan gücüyle, insanı da bilgi ile donatmazsanız elinizde sadece mimari değeri olan bir yapı kalır ve hiçbir bina tek başına sizi geleceğe taşımaz. İşte bu yüzden insana, gençlerimize, geleceğin yöneticilerine ve iş insanlarına yatırım yapıyoruz. Çünkü genç arkadaşlarımız onları geleceğe taşıyacak doğru bilgi ile donanmazsa ortada fabrika da kalmaz. Dünya hızla değişiyor ve bu proje ile değişen dünyaya ayak uydurup, geleceğe hazırlanıyoruz."

İkinci kuşak sanayicilerin planlama ve sistematiği ile Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan projeye büyük özveri ve istekle katıldıklarını belirten Bahar, projeyle öncelikle firmaların geleceğe ulaşıp, pazarında lider konuma gelmesini amaçladıklarını dile getirdi.

Bahar, "Bu sayede hem kent hem de ülke ekonomisine sağladığımız katma değerin varlığını sürdürmesi, beraberinde ise katlanarak büyümesini hedefliyoruz. Buradaki hiçbir tesis bir anda oluşmadı. Hepsinin ayrı bir başarı öyküsü var. Sert rekabet koşulları karşısında bu öykülerin bir anı olmasını istemiyoruz, ebedi bir değere dönüştürüp milletimizle paylaşmanın isteğindeyiz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.