Antalya

Dragone'dan Anadolu Ateşi'ne destek

00:22 17 Ağustos 2016
Dragone'dan Anadolu Ateşi'ne destek

"Eğlence dünyasının dahisi" olarak nitelendirilen Franco Dragone ile Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan işbirliği yapma kararı aldı.

Dragone Productions'un kurucusu olan ve "Cirque du Soleil" gösterisiyle büyük şöhret olan Dragone, Antalya'nın Serik ilçesinde Aspendos Arena'da Anadolu Ateşi gösterisini Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan'ın özel konuğu olarak izledi.

Gösteriye verilen arada gazetecilere açıklamalarda bulunan Dragone, Mustafa Erdoğan'ı uzun zamandır takip ettiğini söyledi.

Erdoğan'ı "Kendi dünyası" olarak nitelendirdiği Avrupa ve Amerika'ya götürme arzusunda olduğunu belirten Dragone, "Özellikle bu Türkiye için çok büyük bir gurur olacaktır." dedi.

Dragone, gazetecilerin "İleride ortak bir proje olabilir mi?" sorusuna, "Burada olma nedenim bu." yanıtını verdi.

Mustafa Erdoğan'ın her geçen gün eserlerine yeni bir şeyler eklediğini anlatan Dragone, "Sadece Türkiye'de değil, ülke dışında da ortak bir şeyler yapmak istiyorum. Mustafa Erdoğan'ın dünyayı gezdiğini biliyorum. Ancak bugüne kadar görmediği yerlere de götürmek istiyorum. Dünyada çok daha fazla tanınır olmasını arzu ediyorum. Buradaki insanlar Anadolu Ateşi gösterisini sürekli gördüğü için alışmış olabilirler. Ancak dışarıdan birisi olarak Anadolu Ateşi'nin gösterisini çok güzel buldum. Dünyanın bunu görmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Erdoğan'dan bir şeyler öğrenmek de istediğini vurgulayan Dragone, "Mustafa Erdoğan'ın da benim de dünya üzerinde milyonlarca izleyicimiz var. İkisi bir araya geldiğinde çok daha güçlü olacağız. Türkiye'yi tüm dünyaya tanıtmalıyız." ifadelerini kullandı.

- "Dragone ile gücümüzü katlayacağız"

Erdoğan ise ağırlamaktan büyük onur duyduğunu Dragone'nin, "gösteri sanatları dünyasının dahisi" olduğunu belirtti.

Dragone'nin dünyadaki bütün büyük şovları dizayn eden bir usta olduğunu dile getiren Erdoğan, "Kendisiyle çalışmak benim için büyük bir onur olacak. Türkiye'yi bugüne kadar tek başımıza tanıtıyorduk. Şu ana kadar 45 milyon seyirciye ulaşmış durumdayız. Türkiye ve dünyanın her yerindeyim ama Dragone ile birlikte olduğumuz zaman gücümüzü katlayacağız. Onların bizi fark etmesi, toplumumuz açısından da gurur verici." dedi.

Dragone ile yaklaşık 6 aydır çalışmalar yaptıklarını anlatan Erdoğan, cuma günü birlikte bir deneme gerçekleştireceklerini, asıl büyük ortak projelerini ise daha sonra duyuracaklarını bildirdi.

Aspendos Arena'daki gösteriyi aralarında yabancı turistlerin de olduğu çok sayıda kişi izledi. Anadolu'nun değişik yörelerinden sahneye taşınan halk oyunları izleyicilerden alkış aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.