Antalya

Kumluca'da kurs öğrencileri ödüllendirildi

11:33 19 Ağustos 2016
Kumluca'da kurs öğrencileri ödüllendirildi

Kumluca'da yaz Kur'an kursları kapsamında düzenlenen Kuran-ı Kerim ve ezan okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Kumluca'da Müftülüğe bağlı camilerde yaklaşık iki ay süreyle yaz Kur'an kurslarına katılan öğrenciler için Kumluca Belediyesinde etkinlik düzenlendi.

Törende konuşan İlçe Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaz ayları geldiğinde okulların kapanmasıyla öğrencilerde farklı bir eğitim heyecanına başladığını ve Müslüman olan herkesin mutlaka bu eğitimi aldığını söyledi.

Çetinkaya öğrencilere ayrıca, "Sizler gibi ben de yaz aylarına bu eğitimi aldım. O günler çok farklı günlerdi. Bu eğitimin çok farklı bir eğitimdi, hayatınızın her anında bu eğitimin faydasını göreceksiniz. Bugünlerin, bu eğitimin kıymetini iyi bilin." dedi.

Kumluca Müftü Vekili Fatih Tunç da yaz aylarında müftülük bünyesinde bulunan cami ve Kur'an kurslarına yaz kursları düzenlendiğini, bu kurslara katılan öğrencilere, Kuran-ı Kerim okuma, hadis ve genel ahlaki konularda eğitimler verildiğini anımsattı.

Kursların daha eğlenceli geçmesi için çeşitli etkinlikler de düzenlediklerini ifade eden Tunç, yaz kurslarının sona ermesi dolaysıyla kursiyer öğrenciler arasında bir yarışma düzenlediklerini söyledi.

Daha sonra Kuran-ı Kerim ve ezan okuma yarışmalarına geçilirken, yarışmada yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren öğrencilerle, yaz kursları boyunca camiler arasında gerçekleştirilen futbol turnuvasında başarılı olan takımlara çeşitli ödüller verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.