Antalya

3 yaşındaki Berat, yaşama tutunmaya çalışıyor

12:36 27 Ağustos 2016
3 yaşındaki Berat, yaşama tutunmaya çalışıyor

Antalya'da bağışıklık sistemindeki bir rahatsızlık nedeniyle Fransa'dan getirilen kök hücre nakledilen 3 yaşındaki Berat Bölük, yaşama tutunmaya çalışıyor.

Berat'ın babası Tahsin Bölük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun 3-4 aylıkken bronşit rahatsızlığı geçirdiğini ve 8 aylıkken de hastalığının arttığını söyledi.

Oğlunu muayene eden doktorun, Berat'ın akciğerinin kötü durumda olduğunu söylediğini aktaran Bölük, "Doktor 'Oksijen yetersizliği' var dedi. Ertesi gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk etti ve Berat'ı orada yoğun bakıma aldılar. 3 gün yoğun bakımda kaldı. Yaklaşık bir ay hastanede yattı ve çocuk iyileşti diye bizi gönderdiler. Ancak 2 ay kadar sonra arayarak, 'Çocuğunuzun bağışıklık sistemi zayıf, ilaç almanız gerekiyor' dediler. Yaklaşık 8 ay ilaç tedavisi devam etti." dedi.

Berat'ın hızlı solumaya devam etmesi üzerine yine hastaneye başvurduklarını ifade eden Bölük, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çocuğun dosyasını inceleyen doktorun kan tahlili sonuçlarını yurtdışına gönderdiğini kaydetti.

- "Akciğerinde mantar rahatsızlığı var"

Gelen sonuçlara göre oğlunun kök hücre nakli olması gerektiğinin tespit edildiğini anlatan Bölük, "3 ay sonra arayarak nakil olacağını söylediler. Fransa'dan kök hücre nakli gerçekleştirildi. Berat'ın hala bazı rahatsızlıkları var, tam olarak düzelmedi. Akciğerinde mantar rahatsızlığı var. Bu rahatsızlık son zamanlarda ilerledi. Doktorlar antibiyotikle tedavi olmazsa ameliyat olması gerektiğini söylediler." diye konuştu.

Hastaneden taburcu edilen çocuğunun rahatsızlığı sürecinde ham maddi hem de manevi zorluklar yaşadıklarını dile getiren Bölük, hayırseverlerin yardımlarıyla geçindiklerini vurguladı.

Berat'ın rahatsızlığı öncesinde çiftçilik yaptığını ancak oğlunun hastalığı nedeniyle artık sabit bir işte çalışamadığını ifade eden Bölük, kendisine iş imkanı sağlanmasını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.