Antalya

Antalya Valisi Karaloğlu:

13:30 01 Eylül 2016
Antalya Valisi Karaloğlu:

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Antalya, bu kadar zor bir coğrafyada huzur vahasıdır." dedi.

Karaloğlu, bir otelde düzenlediği basın toplantısında,15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde Türk medyasının demokrasinin, milli iradenin, milletin arkasında dimdik durduğunu belirterek, bu nedenle tüm basın mensuplarına teşekkür etti.

Antalya'nın turizmin yanı sıra ticaret ve tarım şehri de olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, dünyada çok önemli turizm destinasyonlarından biri olan kentte bir tanıtım problemi olduğunu söyledi.

Karaloğlu, şehrin tüm markalarını büyük Antalya şemsiyesi altında, büyük Antalya sütunu üzerinde yükseltmek gerektiğini dile getirdi.

Bugüne kadar birçok turizm fuarı gezdiğini anlatan Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Turizm fuarlarına gittiğimde, Antalya'daki arkadaşları fuarda gördüğümde üzülürdüm. Türkiye standında 50 santimetre masada kartvizit dağıtan koca, devasa Antalya'daki tesisleri gördükçe de üzülürdüm. Aynı fuarlarda Barcelona, Valencia, Londra destinasyonu tanıtımının muhteşem olduğunu, hatta kendi ülkelerinin önüne bile geçtiğini görürdük ve hayıflanırdık. Niye bizim Antalya, bu turizm fuarlarında öne çıkmaz? Türkiye'deki geceleme kapasitesinin yüzde 66'sı bu şehirde. Bu şehirdeki geceleme kapasitesi bütün İspanya'nın tamamından daha çok. O zaman burayı tanıtırken de destinasyonun büyüklüğüne yakışacak bir stratejiyle olaya yaklaşmamız lazım."

- "Hassasiyet bekliyorum"

Karaloğlu, şehrin marka değerini yükseltecek Antalya logosu çalışmasının yeniden ele alınması gerektiğini ifade etti. Turizmde tek pazar üzerinde çalışmanın riskinden bahseden Karaloğlu, hedef pazarları çeşitlendirme mecburiyetini vurguladı. Karaloğlu, Antalya'da sadece bir mevsim değil, yılın 12 ayı turizm yapılabileceğinin altını çizdi.

Öte yandan, şehirde mantar tabancası patlaması durumunda dahi "Antalya'da ürküten patlama" başlıklarıyla haberler yapıldığına değinen Karaloğlu, bu durumu eleştirdi.

Karaloğlu, en ürkek sektörün turizm olduğunu, bu alanda hassas davranılması gerektiğini belirterek, basın mensuplarından Antalya ile ilgili özel turizm haberleri beklediğini söyledi.

Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Şu anda Antalya, dünyanın en güvenli şehridir. Bunu niye öne çıkarmıyoruz? Bunu öne çıkaracak haberler yapalım. Antalya, bu kadar zor bir coğrafyada huzur vahasıdır. Bunu işleyelim, bunu devam ettirmek için bir çabamız olsun. Bunu beraber başaracağız, her birinizin yardımlarına ihtiyacım var. Antalya markasını, ışığını hep beraber bir yere taşıyacağız."

Bazı gazetecilerin, eleştirilerine itirazı üzerine Karaloğlu, "Hedefim, amacım bu kenti hep beraber daha doğru bir şekilde yönetmek. Yoksa sizin işinizi nasıl yapacağınızı size öğretmek, öyle bir amacım yok, olamaz. Basın özgürlüğü konusunda bir şey söylemiyorum, şehre karşı daha hassas olalım." diye konuştu.

Toplantıya, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.