Antalya

Okçuluğun 17'lik yıldızları Rio'da parladı

11:34 02 Eylül 2016
Okçuluğun 17'lik yıldızları Rio'da parladı

SİNAN ÖZMÜŞ - Büyükler Okçuluk Milli Takımı'nın 17 yaşındaki en küçük sporcuları Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz, 2016 Rio Olimpiyatları'ndaki performanslarıyla dikkatleri çekti.

Yaşları itibarıyla yıldızlar kategorisinde olmalarına karşın, 3 yıldır iki kategori üstteki büyüklerde yarışan erkeklerde Mete Gazoz, kadınlarda ise Yasemin Ecem Anagöz, herkesin tanıdığı sporcular olmayı başardı.

İlk olimpiyat deneyimlerinde ikinci tura çıkmayı başaran Gazoz ve Anagöz'ün kulüplerine, bu spora başlamak için başvuran kişi sayısı bir anda artış gösterdi.


- "Daha iyi yerlerde de bitirebilirdim"


Milli sporcu Gazoz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatlar için üç yıllık bir hazırlık süreci geçirdiklerini dile getirdi.

Olimpiyatlarda yarışmak ve Türkiye'yi temsil etmenin gurur verici olduğunu vurgulayan Gazoz, "Erkekler kategorisinde Türkiye'yi tek temsil eden bendim. Bu durum sorumluluğumu artırdı. Bence Türkiye'yi güzel temsil ettim ancak daha iyi yerlerde de bitirebilirdim." dedi.

Gazoz, yarışmanın ardından bir çok tebrik mesajı geldiğini ifade ederek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da Trending Topics (TT) listesinin başına çıktığını anlattı.

Olimpiyatlardan sonra okçuluk camiasında bir hayran kitlesinin oluştuğunu anlatan Gazoz, "Etrafımdaki herkes onlara böyle bir gurur yaşattığım için teşekkür ettiler. Okçuluğa başlamak için kulübümüze küçük büyük bir çok sporcu geldi." diye konuştu


- Hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya


"Bundan sonraki hedef Tokyo Olimpiyatları'nda madalya kazanmak." diyen Gazoz, Okçuluk Milli Takım Antrenörü Göktuğ Ergin ve diğer milli takım antrenörlerinin 4 yıllık planları yapacaklarını belirtti.

Gazoz, o planlara uygun bir şekilde hazırlanıp, Tokyo Olimpiyatları'na gideceğini vurgulayarak, "Benim ve Yasemin'in başarıları, diğer sporcularımızın yurt dışında aldığı başarılar sayesinde bu spora başlamak isteyenlerin sayısı arttı." şeklinde konuştu.


- Merve: "Tokyo Olimpiyatlarına daha iyi hazırlanacağım"


Milli sporcu Yasemin Ecem Anagöz de Rio Olimpiyatları'na madalya umuduyla gittiğini, ancak ikinci turda kıl payı kaybettiğini söyledi.

Olimpiyatlarda attığı her okun, kendisine büyük bir tecrübe kazandırdığının altını çizen Anagöz, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na daha iyi hazırlanacağını ifade etti.

Anagöz, yarışmanın ardından insanların performanslarını beğendiğini söylediğini dile getirerek, "'Çocuğumu okçuluğa başlatmak istiyorum' şeklinde çok mesaj aldım. Ülkede okçuluğa ilgi biraz daha arttı." ifadelerini kullandı.

Popülerliğinin arttığını vurgulayan Anagöz, ailesini gururlandırdığı için de mutlu olduğunu kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.