Antalya

Kazakistan Milli Günü EXPO 2016'da kutlandı

15:29 04 Eylül 2016
Kazakistan Milli Günü EXPO 2016'da kutlandı

EXPO 2016 Antalya'nın resmi katılımcılarından Kazakistan, birbirinden renkli etkinlikleriyle milli gününü kutladı.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, milli gün kutlaması için Antalya'ya gelen Kazakistan Eğitim ve Bilim Bakanı Sagadiev Erlan ve EXPO 2017 Astana Bölüm Başkanı Azbergenov Diyas'ı, EXPO 2016 VIP Binası'nda EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık ile ajansın Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök karşıladı.

Sergi alanındaki ülke bahçelerinden biri olan Kazakistan pavilyonunu ziyaret eden Bakan Erlan, ziyaretçilerle sohbet edip, onları gelecek yıl ülkesinde yapılacak olan EXPO 2017 Astana'ya davet etti. Erlan, Kazakistan pavilyonunda bulunan dilek ağacına kurdele bağladı, Işık ve Kök ile birlikte, çiçeklerden yapılmış kıyafetler giyen mankenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Türkiye EXPO 2017 Astana'ya katılıyor

EXPO 2016 Gösteri Salonu'ndaki törende konuşan Erlan, iki ülke arasındaki dostluğa vurgu yaptı. Erlan, Kazakistan ve Türkiye'nin, her zamanki gibi iyi ilişkilerini sürdürdüğünü vurgulayarak, "Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Türkiye'yi ziyaret ettiği zaman Türkiye'nin, Kazakistan'ın en yakın dostu ve en güvenilir stratejik ortağı olduğunu söylemişti. İki ülkenin ilişkileri gelecekte daha da iyi noktalara gelecektir. Gelecek için, çocuklar için yaptığımız her şeyin güzel olması dileğiyle." dedi.

Genel Komiser Büyükelçi Kök de, Kazakistan'ın 2017'de Astana'da EXPO'ya ev sahipliği yapacağını anımsatarak, "Türkiye, bu önemli EXPO’ya katılmaktadır. Kazakistanlı dostlarımızla, EXPO'nun deneyimlerini ve bilgilerimizi paylaşmaya hazırız. Astana 2017'nin başarılı geçmesini içtenlikle dilerim." ifadelerini kullandı.

- Milli müzik ve ışıklı dans gösterisi

Konuşmaların ardından altı kişilik Kazak müzik grubu, milli çalgıları ve kostümleriyle sahne aldı. Grup, eski, klasik ve modern Kazakistan şarkılarını, dinleyiciler için çaldı. Birbirinden ilginç ışık efektiyle görsel bir şov sunan grup, izleyenler tarafından tam not aldı.

Milli gün kutlamalarının sonunda, Kazakistan'a özgü çiçeklerden oluşan kıyafetleri giyen mankenler, gösteri merkezinde kısa bir defile gerçekleştirdi.

Ayrıca, EXPO 2016 Antalya'nın simgesi olan Turkcell EXPO Kulesi, milli gün sebebiyle Kazakistan bayrağının renkleri olan gök mavisi ve altın rengine büründü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.