Antalya

AESOB Başkanı Dere:

16:01 08 Eylül 2016
AESOB Başkanı Dere:

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Kurban Bayramı alışverişinde merdiven altı ürünlerden kaçınılması gerektiğini bildirdi.

AESOB Başkanı Dere, yaptığı yazılı açıklamada, "merdiven altı" olarak tabir edilen yerlerde üretilen ürünlerin insan sağlığına son derece zararlı olduğunu ifade etti.

Vatandaşların özellikle gıda ürünlerinde markası tanınmamış ve etiketinde üretim yeri belli olmayan ürünlere dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Dere, bu tür ürünleri satın almaktan kaçınılması uyarısında bulundu.

Dere, kaçak üretilen bazı gıda ürünlerinin zehirlenmelere yol açabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Günlerini kurtarmak adına sokaklarda rastgele tezgah açan, halkın sağlığına göz dikerek kaçak üretim yapan kişilerden alışveriş yapılmamalıdır. Sağlıklı olmayan ortamda üretilen ve etiketsiz satışa sunulan bayram şekeri, çikolata, tatlı ve unlu gıda ürünlerinden uzak durulmalıdır. 'Merdiven altı' olarak tabir edilen yerlerde üretilen ürünlerin insan sağlığına son derece zararlıdır. Gıda ürünlerinin üretiminde kullanılan ucuz maddeler zehirlenmelere yol açabilir. Vatandaşlarımız, özellikle bayram öncesi alışverişlerde daha dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor.”

Başkan Dere, 9 günlük bayram tatilinde sürücüleri de dikkatli olmaları konusunda uyardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.