Antalya

"FETÖ'nün en büyük dayanağı kurban ve deri bağışlarıydı"

11:16 11 Eylül 2016
"FETÖ'nün en büyük dayanağı kurban ve deri bağışlarıydı"

AYŞE YILDIZ - Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili Osman Yardımcı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) en büyük dayanağının kurban ve deri bağışları olduğunu belirterek, devletin buna el atması gerektiğini bildirdi.

Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı sırasında kurban bağışı yapılan ve deri toplayan hayır kurumlarına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, her yere kurban ve deri verilmemesini istedi.

"15 Temmuz gecesi Türkiye'de bir terör örgütü çıktı, bu terör örgütünün en büyük dayanağı kurban ve deri bağışlarıydı. Talebe okutma bağışları vardı. Devletimizin Kurban Bayramı'nda buna el at atması gerekiyor." diyen Yardımcı, tüm illerde valilerin öncülüğünde kurulan komisyon tarafından derilerin toplanması gerektiğini vurguladı.

Yardımcı, valilerin, belediye başkanlarının, sivil toplum örgütlerinin kurban bağışı yapılan yerleri denetlemesi gerektiğini savunarak, bunları ehli olan kurumların toplamasını önerdi.

Osman Yardımcı, "Onun için kurban bağışlarımızı ve derilerimizi, Doğu'da, Güneydoğu'da vatandaşın rahat yaşaması için şehit olan Mehmetçiğimiz, polisimiz, 15 Temmuz'da Allah'ın rahmetine kavuşan demokrasi şehitlerimizin yakınlarına verelim. Bizim devletimiz büyük bir devlettir." dedi.

- "Marketler kurbanları nerede, nasıl kesiyor?"

Paket usulüyle kurban kesimi yapan marketlerin, iddia ettikleri gibi 3-5 bin kapasiteli kurban kesim yerlerinin olmadığını öne süren Yardımcı, alınan binlerce kurban siparişinin nerede, nasıl ve hangi gün kesildiğinin vatandaşa gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu kurbanları nerede, nasıl kesiyorsunuz? Aynı gün vatandaşın evine nasıl et gidiyor? Kesim yerlerinin vatandaşa gösterilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Yardımcı, taze etin 24 saatten önce paketlenemeyeceğine işaret ederek, dinlenmeden paketlenen etin yeşil renge büründüğünü kaydetti.

Osman Yardımcı, "Bazı marketler kurban için 20 kilo, 15 kilo et diyorlar. Sizin fabrikanız mı var kuzuyu katıp, istenilen kiloda çıkarıyorsunuz. Hayvan vardır 20 kilo çıkar, hayvan vardır 19 kilo gelir." dedi.

Yardımcı, bir hayvanda iki but, iki kol, bir gerdan olduğunu anımsatarak, marketlerin kurban için kesip gönderdiği bazı paketlerden bir but, iki gerdan, üç kol çıkabildiğini öne sürdü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.