Antalya

EXPO 2016 Antalya'da Tayland Milli Gün kutlamaları

14:42 11 Eylül 2016
EXPO 2016 Antalya'da Tayland Milli Gün kutlamaları

EXPO 2016 Antalya'nın resmi katılımcılarından olan Tayland Krallığınca, sergi alanı içerisinde "Milli Gün" kutlaması gerçekleştirildi.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, "Milli Gün" kutlaması için Antalya'ya gelen Tayland Krallığı Tarım ve Kooperatifler Bakanlığı Tarımsal Genişleme Bölümü Genel Müdürü Ülke Komiseri Olan Pituck, Tayland Krallığı Ankara Büyükelçisi Tharit Charungvat ve Taylandlı heyet, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı.

EXPO 2016 Antalya ziyaretçi defterini imzalayan Pituck ve beraberindeki heyet, resmi tören için küçük amfi tiyatroya geçti. Tayland ve Türkiye'nin milli marşlarının çalınmasıyla başlanan törende ilk olarak kürsüye, Tayland Krallığı Tarım ve Kooperatifler Bakanlığı Tarımsal Genişleme Bölümü Genel Müdürü Ülke Komiseri Olan Pituck çıktı.

EXPO 2016 Antalya'ya katılmanın, Tayland'ın bahçecilik değerlerini, kültürünü ve geleneklerini uluslararası alanda tanıtım imkanı sağladığını belirten Pituck, "Geleneksel Tayland evi, Tayland kültürü, misafirperverliği ve yaşam tarzını yansıtacak şekilde bahçesinin ortasına kurulmuştur. Ziyaretçileri, 'yeşil nesiller yetiştirme' sloganıyla davet etmektedir. Bunun yanı sıra kurutulmuş meyve ve sebzeler, şifalı bitkiler, kurutulmuş orkideler, spa ve çeşitli dekoratif ürünler de sergilenmekte ve Tayland turizmi ile ilgili bilgi alma fırsatı bulunmaktadır." ifadesini kullandı.

Pituck, EXPO 2016 sona erdiğinde Tayland bahçesi ve geleneksel Tayland evinin iki ülkenin yakın ve dostane ilişkilerinin bir simgesi olarak sergi alanında kalacağını kaydetti.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök de Tayland'ın EXPO 2016 Antalya'ya katılmasını önemli gördüklerini belirterek, "Taylandlı dostlarımıza, bu zarifçe tasarlanmış, modern ve güzel bahçeyi çiçeklerin zarafeti ile buluşturdukları için içtenlikle teşekkür ederim. Tayland bahçesi açıldığından bu yana ziyaretçilerin ilgi odağı oldu." değerlendirmesinde bulundu.


- "Tayland her zaman Türk hükümetinin yanındadır"

Tayland Krallığı'nın Ankara Büyükelçisi Tharit Charungvat da iki ülke arasındaki ilişkilerin Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasından da öncelere 2. Sultan Abdülhamit dönemine dayandığına değindi.

Türkiye ile Tayland arasındaki ilişkilerin gelecekte daha da iyi olacağına inandığını belirten Charungvat, şunları kaydetti:

"Türkiye çok yakın zamanda bir darbe girişimi yaşadı. Şunu söylemek isterim ki Tayland her zaman Türk hükümetinin yanındadır. Siz, bizim dostlarımızsınız. Bazı sorunlarınız olduğunu biliyoruz. Sizler için en iyi olanını diliyoruz. Sizi elimizden geldiğince desteklemeye gayret edeceğiz. Cesaretleri için Türk insanını kutlamak isterim. Bu yeni bir tarih, herkesi kutlarım."

Konuşmaların ardından Tayland Krallığı'nın kültürünün yansıtıldığı dans performansı, küçük amfi tiyatrodaki ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Geleneksel Tayland drama performansı olan "Khon: Rama and Thotsakan in Combat, Laela Mak Geep ve Cock Fighting" isimli danslar, izleyicilerin beğenisini kazandı.

Gösteri sonrasında "Bereket Seremonisi" düzenlenmesi için EXPO 2016 sergi alanında bulunan Tayland ülke bahçesine geçildi. Şemsiye boyama, meyve sebze oymacılığı, mutfak şovları, Tayland'a özgü atıştırmalıklar, meyve sebze ve yiyecek içeceklerin tadımının yapıldığı seremonide ayrıca, Thai masajının tanıtımı gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.