Antalya

Maçın ardından

23:13 11 Eylül 2016
Maçın ardından

Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais, "Bizi her zaman destekleyen taraftarlarımız için üzülüyorum. Onlara istediğimiz hediyeyi veremedik." dedi.

Morais, Atiker Konyaspor'a 3-1 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın ilk yarısında oyunu tamamen domine ettiklerini belirterek, elde ettikleri pozisyonlardan sonuç alamadıklarını söyledi.

İkinci yarıda tecrübeli bir takım olan Atiker Konyaspor'un girdiği ilk pozisyonda golü bulduğunu ifade eden Morais, takımının mücadeleyi bırakmayarak beraberlik golünü bulduğunu ancak hakemin golü faul gerekçesiyle geçersiz saydığını belirtti.

Morais, konsantrasyonlarının düştüğü bir anda ikinci ve üçüncü golü kalelerinde gördüklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bizi her zaman destekleyen taraftarlarımız için üzülüyorum. Onlara istediğimiz hediyeyi veremedik. Bundan sonra önümüzdeki maçlarda istedikleri mutluluğu vermeyi düşünüyorum. Zor bir skor bizim için. İstediğimiz gibi gelişmedi. Tabi bunlardan ders çıkarıp, önümüzdeki maçları değerlendirmemiz lazım."

- Atiker Konyaspor cephesi

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman da Antalyaspor'u değerlendirerek başladığı konuşmasında, Akdeniz ekibinin, ligin ne yaptığını bilen takımlarından bir tanesi olduğunu ifade etti.

Antalyaspor'un maçın ilk yarısında hemen hemen oyunun hakimi durumda olduğunu dile getiren Kocaman, düşündüklerinin tamamen tersi bir ilk yarı yaşadıklarını söyledi. Kocaman, maçın ilk ve ikinci yarısının siyah ve beyaz kadar farklı olduğunu vurgulayarak, ilk yarıda takım savunmasıyla ayakta kaldıklarını belirtti.

Antalyaspor'un ilk yarıda topa daha çok sahip olan bir takım olduğunun altını çizen Kocaman, ancak ceza sahalarına girmelerine kolay izin vermediklerini, iyi savunma yaptıklarını anlattı.

Kocaman, ikinci yarıda zihniyet olarak bir şeyleri değiştirmeleri gerektiğini bilerek maça başladıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu değişime en büyük katkıyı gol sağladı. Hemen devrenin başında son derece güzel bir golle başladık. Bu, ilk yarıda üzerimizdeki ölü toprağını atmamıza neden oldu. Ondan sonra ikinci golden sonra bizi biz yapan oyunu daha fazla oynamaya başladık. İkinci yarı bizim adımıza net bir şekilde geçti."


- "Ligde tutunma, ligde var olma adına çok önemliydi"

UEFA Avrupa Ligi'nin çok çok önemli olduğunu dile getiren Kocaman, herkesin bunun farkında olduğunu söyledi.

Kocaman, Avrupa Ligi'nin önemli bir platform olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bizi oraya taşıyan en önemli platform Türkiye ligidir. Burada başarılı olursanız, burada düzeninizi kurup, istikrarlı olursanız orada da bir şeyler elde etme şansınız var. Bu anlamda burası da Shakhtar Donetsk maçı kadar önemliydi. Ligde tutunma, ligde var olma adına çok önemliydi. Bu galibiyet Avrupa Ligi'nde de en azından son maça kadar bir şeylerin peşinde olma gücünü, kudretini ve iradesini verecek. Umarım yanılmam. Buradan adımlayarak oraya gitmek çok daha doğru."

Oyuncularını da kutladığını belirten Kocaman, Shakhtar Donetsk maçı öncesinde alınan galibiyetin takımı adına sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.