Antalya

"Doğu Garajı Nekropol Alanı" projesi

15:47 29 Eylül 2016
"Doğu Garajı Nekropol Alanı" projesi

Antalya Büyükşehir Belediyesince, Doğu Garajı Nekropol Alanı projesinde tarihi mezarlık alanını dış etkenlerden koruyacak üst yapının taşıyıcı ayaklarının montesi bitti.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, alandaki çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğü belirtildi.

Tarihi 3 bin yıl öncesine dayanan nekropol alanını turistik bir cazibe haline getirmeye çalışıldığının hatırlatıldığı açıklamada, alanı dış etkenlerden koruyacak ve üst yapıyı taşıyacak olan çelik konstrüksiyonların monte işlemlerinin hızla sürdüğü belirtildi.

Yaklaşık 58 çelik konstrüksiyonun monte edildiği kaydedilen açıklamada, alana yerleştirilen kolonların 914 milimetre çapında ve 11 metre yüksekliğinde olduğu ve bu ayakların alanı güneş ve yağmur gibi dış etmenlerden koruyacağı ifade edildi.

Etrafın "Çağdaş Kent Müzesi" konseptiyle düzenleneceği belirtilen açıklamada, "Nekropol alanında teşhir, canlandırma ve bilgilendirme unsurları yer alacak. Alan süreli ve yıl boyu devam eden sergilere ev sahipliği yapacak. Arkeolojik kazıların ortaya çıkardığı zemin, bir dizi platform sayesinde çevresindeki sokak kotlarına uyumlu olacak. Böylece yarı açık sergileme alanları oluşturulacak. Alt kotlarda mezarlara yakın gezinti güzergahı ahşap, cam ve çelik elemanlarla tasarlanacak." denildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.