Antalya

Antalya turizminde hedef, Körfez ülkeleri ve Arap dünyası

10:22 30 Eylül 2016
Antalya turizminde hedef, Körfez ülkeleri ve Arap dünyası

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, turizmde Arap ve Körfez ülkelerine yönelerek yeni bir başlangıç yapmak istediklerini belirterek, "Turizmde hedef pazarların çoğaltılması gerekir. Arap dünyasına yönelik çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Vali Karaloğlu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) iş birliği ile Kuveyt, Katar, Bahreyn ve Dubai'den gelen basın mensuplarını makamında kabul ederek, soruları cevaplandırdı.

Antalya'nın Körfez ülkelerine çok yakın bir destinasyon olduğunu vurgulayan Karaloğlu, her yıl yaklaşık 13 milyon yabancıyı ağırlayan Antalya'ya Körfez ülkelerinden neredeyse yok denecek kadar az misafir geldiğini belirtti.

Bu durumun Arap yarımadası için de geçerli olduğunu dile getiren Karaloğlu, Antalya'nın, Arap yarımadasına uçakla birkaç saat mesafede bulunan bir destinasyon olduğuna dikkati çekti.

Antalya'nın sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, Toros Dağları'nda doğal güzelliklerin, suyun ve yeşilin bulunduğunu dile getiren Karaloğlu, "Ayrıca Antalya'da sahilde yüzerken yarım saat içerisinde kayak merkezine ulaşarak, kayak yapmak mümkün. Bu ülkelerden Antalya'ya yeterince turist gelmemesinin tek nedeni bizim bu pazarlara iyi çalışmamız." diye konuştu.

Arap turistlerin dünyanın her yerinde para harcadığını hatırlatan Karaloğlu, Antalya'nın kriz dönemlerinde krizi daha hafif atlatabilmesi için mutlaka pazar çeşitlemesine gitmesi gerektiğini kaydetti. Karaloğlu, "Turizmde hedef pazarların çoğaltılması gerekir. Arap dünyasına yönelik çalışmalarımız devam edecek. Sektörün de yüzünü ve yönünü Arap destinasyonuna çevirmesi lazım, buna ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

- "Yeni başlangıç yapmak istiyoruz"

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Türk Hava Yolları ile bu konuda titiz çalışma başlattıklarını bildiren Karaloğlu, Arap dünyasından 300'e yakın tur operatörü ve gazeteci getireceklerini anlattı.

Karaloğlu, özellikle Türkiye'ye o bölgelerden turist getiren tur operatörlerine Antalya'nın avantajlarını, tesislerini, iklimini, sahilini, dağını, kültürünü, tarihini ve gastronomisini yeniden anlatmak gerektiğini belirtti.

"Bir taraftan sektör, bir taraftan bakanlık, bir taraftan valilik olarak kendi imkanlarımızla Arap destinasyonuna yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Körfez ülkelerinden Antalya'ya da doğrudan tarifeli uçuşların başlaması lazım." diyen Karaloğlu, THY'nin bu konuda hızlı hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Karaloğlu, THY'nin hem Arap dünyası ile hem de Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleriyle Antalya arasında direkt uçuşlara başlaması gerektiğini, söz konusu ülkelerin kendi havayolu şirketleriyle Antalya'ya direkt uçuş yapması için de gayretleri olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.