Antalya

Aydın, inciri ve kestanesiyle YÖREX'te

12:06 02 Ekim 2016
Aydın, inciri ve kestanesiyle YÖREX'te

Aydın'ın yöresel ürünleri, Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) yer alacak.

ATB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Aydın inciri ve kestanesi, 26-30 Ekim 2016 tarihlerinde Antalya EXPO Center’da düzenlecek YÖREX fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, YÖREX'te Aydın'ın yöresel ürünlerini ziyaretçilerle buluşturup, yerel ürünlerini ticari değerini artırmak için çalıştıklarını kaydetti.

Bu yıl coğrafi işaretli ürünlerle YÖREX'te yer alacaklarını ifade eden Bosnalı, "Coğrafi işaretli Aydın incirimiz, Aydın kestanemiz ile coğrafi işaret başvurusunda bulunduğumuz memecik zeytinimiz ve künarımız, yamalak kabası zeytinimizle YÖREX'te olacağız. YÖREX yöresel ürünlerimizi dünyaya tanıtmada iyi bir organizasyon." dedi.

Bosnalı, Aydın'ın bu yıl YÖREX'te kardeş borsalar İstanbul ve Rize Ticaret Borsalarıyla birlikte yer alacağını da kaydetti.

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ise, Anadolu'nun 12 bin yıllık birikiminin YÖREX'te yer alacağını belirterek, "Sizin oraların nesi meşhur?” sloganıyla düzenlen YÖREX'in Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelen yüzlerce ürüne ev sahipliği yaptığına dikkat çekti.

Bu yıl coğrafi işaretli ürünlerin ağırlıklı olarak yer alacağı YÖREX'te Aydın'ı yöresel değerleriyle görmekten mutluluk duyduklarını kaydeden Çandır, "Yöresel ürünleri sadece halkla değil, ulusal ve uluslararası düzeyde alıcılarla da buluşturan YÖREX'e katılım oldukça yoğun. Bundan dolayı başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, fuara destek veren tüm oda ve borsa başkanlarına, kalkınma ajanslarına, yerel yönetimlere ve üreticilere teşekkür ederim." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.