Antalya

Alanya'da kış sporları da yapılacak

15:22 07 Ekim 2016
Alanya'da kış sporları da yapılacak

Alanya Akdağ ve Akseki Göktepe bölgesi, turizmin çeşitlendirilmesi amacıyla kültür, turizm koruma ve gelişim bölgesi kapsamına alındı.

AK Parti Antalya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'da turizmin 12 aya yayılabilmesi için Bakanlar Kurulu kararıyla Alanya-Akdağ ve Akseki-Göktepe'de statü değişikliği gerçekleştirilerek kış sporlarının önü açıldı.

Statü değişikliğiyle Alanya Akdağ Kış Sporları Turizm ve Alanya-Akseki Turizm Merkezleri, Bakanlar Kurulu kararıyla gelişim bölgesi olarak tespit edildi.

Kış Sporları Turizm Merkezleri Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar ile düzenlenen desteklerden faydalanılması için Alanya Akdağ ve Akseki Göktepe bölgesinde kültür, turizm koruma ve gelişim bölgesi kapsamına alınarak, yatırımların önü açıldı.

Mera arazisi durumundaki kış sporlarına elverişli alanlar turizm için değerlendirilecek. Alanya Akdağ, Akseki Göktepe kültür, turizm koruma gelişim bölgelerine kış spor aktiviteleri kazandırılarak, kayak pistleri, mekanik tesis hatları, konaklama ve günübirlik tesisler imar çalışmaları gerçekleştirilebilecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun takip ettiği statü değişikliği Antalya turizminin çeşitlenmesi yolunda büyük bir katkı sağladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.