Antalya

Muratpaşa Belediyesi ile Antalyaspor Kulübü Derneği arasında işbirliği

15:02 14 Ekim 2016
Muratpaşa Belediyesi ile Antalyaspor Kulübü Derneği arasında işbirliği

Muratpaşa Belediyesi ile Antalyaspor Kulübü Derneği ve Muratpaşa Belediyesispor, ortak projeler geliştirmek ve gençlerin spora katılımı artırmak amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, protokol imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ümit Uysal, kentin takımı Antalyaspor'a destek olmanın herkesin görevi olduğunu bildirdi.

Belediye olarak sporun altyapı boyutuna büyük önem verdiklerini belirten Uysal, "Dünyada gelişmiş ülkeler kendi sporcusunu kendi yetiştiren ülkelerdir. Dünyada sporun yükseldiği ülkeler kitlelerin spor yaptığı, sporun yarıştan önce insan kalitesine, insan sağlığına yaptığı katkıyı ön plana alıp, sporun yaşam şekline dönüşebildiği ülkelerdir." ifadelerini kullandı.

Sporun bir kültür olduğunu ortaya koyan, geniş kitlelerin spor yaptığı, altyapının sağlam olduğu ve buralardan milyonlarca insanın sporcu olarak yetişip geliştiği, eğitim sisteminin de buna imkan tanıdığı bir vizyona sahip olmanın zamanının geldiğini kaydeden Uysal, bu konuda belediye olarak üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını bildirdi.

Uysal, Muratpaşa'da son 2 yıl içinde biri güreş eğitim merkezi olmak üzere 5 spor salonu inşaatı tamamladıklarını, bununla birlikte 11 bin kişinin düzenli spor yapabildiği bir ağı oluşturduklarını kaydetti.

Antalyaspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Tanır da Başkan Uysal'a spora ve sporcuya olan katkılarından dolayı teşekkür ederek, "Bu protokolü spor için şehrin dinamiklerinin buluşması diye nitelendiriyorum." dedi.

Protokol kapsamında çocuk ve gençlerin özgüvenlerinin artırılmasına yönelik spor okulları açılması, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına katılım sağlaması yer alıyor. Protokolle, kulüpler Muratpaşa Belediyesine ait saha ve tesisleri kullanmaya devam edebilecek. Ayrıca Muratpaşa Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesindeki spor okullarında kulüplerin genç yeteneklerin keşfedilmesi için tarama yapılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.